Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Torta Pasqualina



Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος

Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα


Υλικά για
 12 κομμάτια

Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια μυζήθρα
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-3 αβγά
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 φλιτζάνια αρακά
-10 καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
-ελαιόλαδο για το άλειμμα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βγάζουμε το κρεμμύδι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, τον μαϊντανό, τον αρακά, τα αβγά και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα. Λαδώνουμε με πινέλο ένα ταψί και προσθέτουμε ένα φύλλο φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες του. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη τη βάση της πίτας και στη συνέχεια σκεπάζουμε με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Διπλώνουμε τα πάνω με τα κάτω φύλλα και τα στρίβουμε γύρω γύρω στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο λάδι τις άκρες του φύλλου. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν τα φύλλα ροδοκόκκινο χρώμα.


http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=63810153

Related Posts:

  • Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio ΤσοκούνογλουΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 30 λεπτάΜαγείρεμα 1… Read More
  • Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς Το πολυαγαπημένο μας παρφέ με την προσθήκη γιαουρτιού μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικά τέλειο γλύκισμα. Parfait! Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:20' Έτοιμο σε:4:0' γιαούρτι, παγωτό,&nb… Read More
  • Μελιτζάνες με παρμεζάνα Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-2 σκελίδες σκόρδο ψιλο… Read More
  • Torta Pasqualina Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα Υλικά για 12 κομμάτια Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέ… Read More
  • Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου