Ένα πραγματικά υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η μαστίχα του δίνει το ξεχωριστό άρωμά του και το σαλέπι, την ιδιαίτερη, μαστιχωτή υφή του. Αν το συνδυάσετε και με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού, αγγίζετε την τελειότητα.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Διαδικασία
Διαλύετε το σαλέπι μέσα σε λίγο από το κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το βράζετε. Προσθέτετε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάτε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και την προσθέτετε στο μίγμα.
Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει σαν κρέμα. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ανθόνερο.
Παγώνετε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτο δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ή το αφρατεύετε με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται. Επαναλαμβάνετε το ίδιο 3-4 φορές ακόμα, κάθε 40 λεπτά. Διατηρείτε το παγωτό στην κατάψυξη σκεπασμένο.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει.
http://www.olivemagazine.gr/recipe/
Related Posts:
Οι διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με την μαντήλα
Διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με το παραδοσιακό μουσουλμανικό ντύσιμο. Η μαντήλα βρίσκεται στη Δύση στο δρόμο της καθιέρωσης. Χάνει ωστόσο τον αρχικό της σκοπό που ήταν η προστασία από ανδρικά βλέμματα.Στην αρχή ήτα… Read More
Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια
Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες
Υλικά (για 6 άτομα)
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 ml φρέσκο γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι
Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.
Εκτέλεση
Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More
Basil Gin Fizz Recipe
Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
To μελι συναντησε τον ..Jack!
A Little Bit of Ηoney, a Whole Lot of Jack! Όταν το μέλι συνάντησε το Jack Daniel’s… δημιουργήθηκε η απόλυτη γεύση! Τη χαρακτηριστική γεύση του Jack Daniel’s μπορείς να την αναγνωρίσεις και με κλειστά μάτια. Τώρα το Jac… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου