Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι



Συνταγή: Κώστα Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioΜ/Λάμπρος Μέντζος

Υλικά για
 8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 40 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά-6 μελιτζάνες μέτριες
-1/4+1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι
Eκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=63799601

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου