Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Burger με κιμά από μοσχαρίσιο μαριναρισμένο κρέας



Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling: MIMCE.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά
Για το burger
-750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από στήθος (χωρίς κόκαλα)
-½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-2 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
-½ κουτ. γλυκού TABASCO®
-1 κουτ. σούπας soy sauce
-1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας κάππαρη
-ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
-4 ψωμάκια για burger
Eκτέλεση
Kόβουμε το κρέας σε χοντρούς κύβους και το βάζουμε σε πλαστικό μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία τα τρίβουμε πάνω στο κρέας για αρκετή ώρα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». Mεταφέρουμε το κρέας και όλα τα συστατικά της μαρινάδας στο μίξερ με τα μαχαίρια κοπής και κόβουμε το κρέας μέχρι να γίνει λίγο πιο χοντρό από ό,τι ο κιμάς. Bγάζουμε το κομμένο κρέας από το μίξερ και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Zεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Tα μεταφέρουμε αμέσως με ταψάκι στον φούρνο και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Tην ίδια ώρα, ζεσταίνουμε και τα ψωμιά του burger. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω στο ζεστό ψωμί με κέτσαπ, μαρούλι, κίτρινο τυρί, πίκλες ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό θέλουμε.
Tips: Η αντζούγια λιωμένη μέσα στον κιμά προσδίδει ιδιαίτερο βάθος στη γεύση, όπως και το balsamico, ή ακόμη και το καραμελωμένο κρεμμύδι. Όταν ζυμώνουμε τον κιμά για τα burgers μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά τους, καλό είναι να αποφεύγουμε την πολλή ανάμειξη γιατί το μείγμα θα μας βγει σφιχτό και θα θυμίζει μπιφτέκι.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=63791657

Related Posts:

  • Ο κεφτές και τα είδη του Στη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Τουρκία η λέξη «κοφτά» εμφανίζεται παντού και σηματοδοτεί μια σειρά από παρασκευές με βάση τον αρνίσιο κιμά που πλάθεται μαζί με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο σε σχήμα κεφτέ κα… Read More
  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More
  • Oι τροφές που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθάνε να φαινόμαστε πιο νέες ενισχύουν τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα μας. Εσπεριδοειδή, κεράσια και βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προ… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
  • Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Εκτέλεση Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου