Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια




Εύκολο / Προετοιμασία: 
20΄ Αναμονή: 4 ώρες
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
  • 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
  • 350 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ κεράσι
  • 100 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • + 10 κεράσια ολόκληρα, για το στόλισμα
Διαδικασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κακάο. Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.

Γεμίζουμε ατομικά μπολ ή ποτήρια με το σοκολατένιο γιαούρτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.

http://www.kathimerini.gr/864424/article/gastronomos/syntages/sokolatenio-giaoyrti-me-kerasia

Related Posts:

  • Ο κήπος σας χρειάζεται απεγνωσμένα χρώμα! Προσθέστε αρκετό χρώμα στον υπαίθριο χώρο σας με μια δυνατή παλέτα χρωμάτων. Μια βουτιά στο χρώμα μπορεί να αποθεώσει πραγματικά έναν θαμπό και ουδέτερο κήπο. Προκειμένου να δώσετε μια πιο όμορφη όψη στον χώρο… Read More
  • Φτιάξτε υπέροχες γλάστρες από παλιά ελαστικά! Έχετε κάνα δυο ελαστικά αυτοκινήτου να αραχνιάζουν στην αποθήκη; Είναι καιρός να τα βγάλετε στο φως και να μετατρέψετε σε πολύ πρωτότυπες γλάστρες! Με λίγη μπογιά και μπόλικη φαντασία μπορείτε να τα κάνετε μ… Read More
  • Παγωτό με φιστίκι Αιγίνης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Επιμέλεια - Food Styling: MIME.COM, Φωτογραφία: Παύλος ΤσοκούνογλουΥλικά για 8-10 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 8 ώρες Υλικά-1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο-1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο-3 αβ… Read More
  • Bότκα Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι –που την ανακάλυψαν πρώτοι– «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες κ… Read More
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:40' Έτοι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου