Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Κοκτειλ Bloody Mary




Μάθετε πώς να φτιάξετε το κοκτειλ Bloody Mary. Το πρώτο κοκτειλ Bloody Mary φτιάχτηκε στις αρχές του 1920 στο πασίγνωστο μπαρ "Harry's New York Bar" στο Παρίσι από έναν Αμερικανό μπαρτέντερ εν ονόματι "Fernand Petiot". Στη πρώτη αυτή συνταγή του κοκτειλ Bloody Mary, τα μόνα υλικά του κοκτειλ ήταν η βοτκα και ο χυμός ντομάτας ισόποσα μοιρασμένα. Το όνομά του λέγετε ότι εμπνεύστηκε από το όνομα μιας κοπέλας, Μέρι (Mary), η οποία δούλευε σε ένα μπαρ με το όνομα "Bucket of Blood".

Υλικά Συνταγής: 
30ml Βότκα
90ml χυμό Ντομάτας
15ml φρέσκο χυμό Λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σώς
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπασκο (Tabasco)
1 κουταλάκι του γλυκού χρένο (Horseradish sauce)
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής: 
Σε ένα ποτήρι τύπου pint ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη worcestershire σώς, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τοποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τη βοτκα και το χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ένα κλωνάρι σέλερι και 2 καλαμάκια.
Το κοκτειλ Bloody Mary είναι έτοιμο...
Σημειώσεις Συνταγής: 
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 3-4 σταγόνες αρωματικά σέλερι ή αλάτι με γεύση σελερι.
Το κοκτειλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.

 http://cocktaillab.org/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου