Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Κοκτειλ Bloody Mary




Μάθετε πώς να φτιάξετε το κοκτειλ Bloody Mary. Το πρώτο κοκτειλ Bloody Mary φτιάχτηκε στις αρχές του 1920 στο πασίγνωστο μπαρ "Harry's New York Bar" στο Παρίσι από έναν Αμερικανό μπαρτέντερ εν ονόματι "Fernand Petiot". Στη πρώτη αυτή συνταγή του κοκτειλ Bloody Mary, τα μόνα υλικά του κοκτειλ ήταν η βοτκα και ο χυμός ντομάτας ισόποσα μοιρασμένα. Το όνομά του λέγετε ότι εμπνεύστηκε από το όνομα μιας κοπέλας, Μέρι (Mary), η οποία δούλευε σε ένα μπαρ με το όνομα "Bucket of Blood".

Υλικά Συνταγής: 
30ml Βότκα
90ml χυμό Ντομάτας
15ml φρέσκο χυμό Λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σώς
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπασκο (Tabasco)
1 κουταλάκι του γλυκού χρένο (Horseradish sauce)
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής: 
Σε ένα ποτήρι τύπου pint ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη worcestershire σώς, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τοποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τη βοτκα και το χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ένα κλωνάρι σέλερι και 2 καλαμάκια.
Το κοκτειλ Bloody Mary είναι έτοιμο...
Σημειώσεις Συνταγής: 
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 3-4 σταγόνες αρωματικά σέλερι ή αλάτι με γεύση σελερι.
Το κοκτειλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.

 http://cocktaillab.org/

Related Posts:

  • Μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας Προετοιμασία: 20΄/ Ψήσιμο: 17΄  Υλικά: 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, από μπούτι και στήθος κοτόπουλου 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) 1 αυγό 150 γρ. ψωμί μπαγι… Read More
  • Λουλούδια γεμιστά με ρύζι Μέτριας Δυσκολίας / Προετομασία: 40΄ / Μαγείρεμα: περίπου 45΄ Υλικά (για 30 τμχ.)  30 κολοκυθολούλουδα 200 ml ελαιόλαδο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη … Read More
  • Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά. Ελένη Ψυχούλη Διαδικασία Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι,… Read More
  • Cuba Libre Κοκτειλ Το κοκτειλ Cuba Libre είναι ένα απλό και παράλληλα κλασικό κοκτειλ με ρούμι, κόλα και χυμό λάιμ. Το Cuba Libre κοκτειλ έγινε γνωστό κατα τη διάκεια του Αμερικανο Ισπανικού πολέμου. Υλικά Συνταγής:  60ml λευκό Ρού… Read More
  • Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, µανιτάρια και γραβιέρα Ελαφριά, χωρίς περιττές θερμίδες και όμως πεντανόστιμα και λαχταριστά, ό,τι πρέπει για το γραφείο.  Υλικά 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης  2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», σκουπισμένα με… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου