Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αρνίσιο μπούτι ψημένο σε κρούστα αλατιού




Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 10 + 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1.200 γρ.) ξεκοκαλισμένο και δεμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
-αλάτι, πιπέρι
Για την κρούστα αλατιού
-5 φλιτζάνια αλάτι ψιλό
-8 ασπράδια αβγού ελαφρά χτυπημένα
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές του συνολικά για 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και την πάπρικα. Το αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τα ασπράδια και τα «ζυμώνουμε» μέχρι να έχουμε μια «πάστα» ελαφρά ρευστή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αλείφουμε με το μείγμα προσεκτικά το κρέας γύρω, γύρω χωρίς να υπάρχουν ανοίγματα. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σπάμε την κρούστα αλατιού και σερβίρουμε το κρέας.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=64388664

Related Posts:

  • 11+1 διάσημοι star από πάμφτωχες οικογένειες Πολλοί από τους διάσημους πριν αποκτήσουν δόξα και πολλά χρήματα πάλευαν για τα προς το ζην. Κάποιοι μάλιστα βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης αφού ζούσαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Κι όμως δεν το έβαλαν… Read More
  • Μελιτζάνες με παρμεζάνα Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-2 σκελίδες σκόρδο ψιλο… Read More
  • Yπέροχες ιδέες για τον κήπο ή το αίθριο σας Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να περνάμε ώρες στον κήπο και το αίθριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για όσους μπορούν να απολαύσουν στιγμές απόλαυσης … Read More
  • Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρ… Read More
  • Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio ΤσοκούνογλουΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 30 λεπτάΜαγείρεμα 1… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου