Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αρνίσιο μπούτι ψημένο σε κρούστα αλατιού




Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 10 + 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1.200 γρ.) ξεκοκαλισμένο και δεμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
-αλάτι, πιπέρι
Για την κρούστα αλατιού
-5 φλιτζάνια αλάτι ψιλό
-8 ασπράδια αβγού ελαφρά χτυπημένα
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές του συνολικά για 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και την πάπρικα. Το αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τα ασπράδια και τα «ζυμώνουμε» μέχρι να έχουμε μια «πάστα» ελαφρά ρευστή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αλείφουμε με το μείγμα προσεκτικά το κρέας γύρω, γύρω χωρίς να υπάρχουν ανοίγματα. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σπάμε την κρούστα αλατιού και σερβίρουμε το κρέας.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=64388664

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου