Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι





Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά για
 10 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.)
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα
-κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη
-1/2 λίτρο νερό
-1 ξυλάκι κανέλα
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
-1½ λίτρο γάλα πλήρες
-3 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-160 γρ. κορν φλάουρ
-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα μαστίχας ή 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-4 αβγά
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. σαντιγί
-κανέλα σε σκόνη
-φιστίκια Αιγίνης
Eκτέλεση
Αφρατεύουμε το κανταΐφι (το «ξαίνουμε») έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20x30 εκ. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, τα φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά (εκτός από το βούτυρο και τα αβγά), μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αμέσως, ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε με την κρύα κρέμα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28289&subid=2&pubid=64040155

Related Posts:

  • Ντομάτεs γεμιστέs με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό Υλικά (για 6 άτομα) 12 μέτριες ντομάτες 240 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 120 γρ. ρύζι νυχάκι 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος 150 ml … Read More
  • Εδώ να δεις καύσωνα! Αυτά είναι τα 11 πιο καυτά μέρη της Γης Death Valley USA- 75 βαθμοί Κελσίου Ένα τριήμερο η Ελλάδα ψήθηκε κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και ο κόσμος έσπευσε στις παραλίες ή στο σπίτι αγκαλιά με το air condition και άλλα μέσα που μπορούν να προσφέρου… Read More
  • Popsicles με γιαούρτι και φράουλες 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 10 Μερίδα/ες 1 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φρ… Read More
  • Φαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάτας Υλικά (για περίπου 30 τεμ.) Για τα κεφτεδάκια  250 γρ. φάβα 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα τα φύλλα από 1 … Read More
  • Cocktail Manhattan Το Cocktail Manhattan είναι ένα cocktail που φτιάχνεται με whiskey, γλυκό vermouth και Angostura Bitters.Είναι ένα κλασσικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του whiskey, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το κλασσικό whiskey με πάγ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου