Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι





Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά για
 10 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.)
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα
-κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη
-1/2 λίτρο νερό
-1 ξυλάκι κανέλα
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
-1½ λίτρο γάλα πλήρες
-3 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-160 γρ. κορν φλάουρ
-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα μαστίχας ή 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-4 αβγά
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. σαντιγί
-κανέλα σε σκόνη
-φιστίκια Αιγίνης
Eκτέλεση
Αφρατεύουμε το κανταΐφι (το «ξαίνουμε») έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20x30 εκ. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, τα φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά (εκτός από το βούτυρο και τα αβγά), μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αμέσως, ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε με την κρύα κρέμα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28289&subid=2&pubid=64040155

Related Posts:

  • Ούτε μικροκύματα, ούτε φούρνος: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεστάνετε την πίτσα Η κρύα πίτσα για πρωινό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να φάει κανείς το πρωί (αν και όχι τόσο υγιεινό). Παρ' ολ' αυτά, η πίτσα είναι καλύτερο να τρώγεται ζεστή, ακόμα και ξαναζεσταμένη. Ο καλύτερος … Read More
  • Tips για εναν καλοκαιρινο κηπο . Μερικές ωραίες ιδέες! Οι στιγμές χαλάρωσης είναι πολύ σημαντικές στο τέλος της μέρας. Για το λόγο αυτό μετατρέψτε το κήπο ή τη βεράντα σας σε μια μικρή «όαση». Δημιουργήστε σύμφωνα με το προσωπικό σας στιλ συνθέσεις από … Read More
  • Το Αιγαίο στο σινεμά: η Σαντορίνη της Λάρα Κροφτ Το 2003 η περίφημη Λάρα Κροφτ της Αντζελίνα Τζολί έκανε μια στάση στην ακόμη πιο ξακουστή Οία. Η Σαντορίνη είναι ένα από τα δύο με τρία δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, τα οποία κάθε πολίτης του κόσμου θέλει… Read More
  • 20 διάσημες που κατηγορήθηκαν για τις καμπύλες τους Σκληρά τα σχόλια για αυτές τις 20 Ελληνίδες και ξένες διάσημες κυρίες που δεν ανήκουν στο σωματότυπο του μοντέλου. Πρόκειται για πετυχημένες celebrities που «κρίθηκαν» αυστηρά από τα media για τις... ανεπίτρεπτες κ… Read More
  • Torta Pasqualina Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα Υλικά για 12 κομμάτια Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου