Υλικά για 4 άτομα
Υλικά-1 πακέτο σπαγγέτι -4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα -4 αβγά -1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -αλάτι, πιπέρι
|
Eκτέλεση
Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28296&subid=2&pubid=63781708
Related Posts:
Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη
Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄
Υλικά (για 4 - 5 άτομα)
1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (π… Read More
Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ
Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα.
Προετοιμασία: 15΄,&… Read More
Καλοκαιρινά χόρτα: βλίτα, γλιστρίδα, αλμυρίκια
ΒΛΙΤΟ
Παλαιότερα φύτρωνε μόνο του σε κήπους και χωράφια ανάμεσα σε κηπευτικά. Πλέον καλλιεργείται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης. Εχει έντονη και δροσερή γεύση και το συν… Read More
Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα
Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά.
Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20
Διαδικασία
Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού
Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες
Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου