Υλικά για 4 άτομα
Υλικά-1 πακέτο σπαγγέτι -4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα -4 αβγά -1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -αλάτι, πιπέρι
|
Eκτέλεση
Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28296&subid=2&pubid=63781708
Related Posts:
Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο
Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
Διαδικασία
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπ… Read More
Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, µανιτάρια και γραβιέρα
Ελαφριά, χωρίς περιττές θερμίδες και όμως πεντανόστιμα και λαχταριστά, ό,τι πρέπει για το γραφείο.
Υλικά
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», σκουπισμένα με… Read More
Μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας
Προετοιμασία: 20΄/ Ψήσιμο: 17΄
Υλικά:
700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
1 αυγό
150 γρ. ψωμί μπαγι… Read More
Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι
Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.
Ελένη Ψυχούλη
Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι,… Read More
Λουλούδια γεμιστά με ρύζι
Μέτριας Δυσκολίας / Προετομασία: 40΄ / Μαγείρεμα: περίπου 45΄
Υλικά (για 30 τμχ.)
30 κολοκυθολούλουδα
200 ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου