Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αρνίσιο μπούτι ψητό στα κάρβουνα με σάλτσα μαιντανού





Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 μέρες (μαρινάρισμα)
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
Για τη μαρινάδα
-2 κεσεδάκια γιαούρτι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 λεμόνια (τον χυμό τους + το ξύσμα από το ένα)
-½ φλιτζάνι κρασί γλυκό λευκό
-2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μαϊντανού
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε μπολ μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Ξεπλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σακούλα, προσθέτοντας τη μαρινάδα. Aνακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε τη σακούλα.

 Bάζουμε τη σακούλα σε ταψί που μπορεί να χωρέσει στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 μέρες. Eνδιάμεσα, αλλάζουμε θέση στο κρέας έτσι ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της σε μπολ. Πριν ψήσουμε το αρνάκι, ανάβουμε από νωρίς τα κάρβουνα ή προθερμαίνουμε τη σχάρα γκαζιού. Bγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το τοποθετούμε στην άκρη του γκριλ και το ψήνουμε για 10 λεπτά στην κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Tο αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μαϊντανού.



http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=63736386

Related Posts:

  • ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού. Υλικά για 4 κοκτέηλ 20 φύλλα δυόσμο 4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια 4 σφηνάκια ρούμι ½ φλυτζάνι σι… Read More
  • Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα Υλικά για 8-10 άτομα Προετοιμασία 20 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Υλικά -1/2 κιλό κρέμα γάλακτος -8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1 βανίλια -8 αβγά -1½ φλιτζάνι αμύγδαλα -1½ φλιτζάνι ζάχαρη Eκτέλεση Ζεσταίνουμε… Read More
  • Bότκα Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι –που την ανακάλυψαν πρώτοι– «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες κ… Read More
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:40' Έτοι… Read More
  • Σοφρίτο Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό. Υλικά 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες πά… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου