Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αρνίσιο μπούτι ψητό στα κάρβουνα με σάλτσα μαιντανού





Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 μέρες (μαρινάρισμα)
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
Για τη μαρινάδα
-2 κεσεδάκια γιαούρτι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 λεμόνια (τον χυμό τους + το ξύσμα από το ένα)
-½ φλιτζάνι κρασί γλυκό λευκό
-2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μαϊντανού
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε μπολ μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Ξεπλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σακούλα, προσθέτοντας τη μαρινάδα. Aνακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε τη σακούλα.

 Bάζουμε τη σακούλα σε ταψί που μπορεί να χωρέσει στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 μέρες. Eνδιάμεσα, αλλάζουμε θέση στο κρέας έτσι ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της σε μπολ. Πριν ψήσουμε το αρνάκι, ανάβουμε από νωρίς τα κάρβουνα ή προθερμαίνουμε τη σχάρα γκαζιού. Bγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το τοποθετούμε στην άκρη του γκριλ και το ψήνουμε για 10 λεπτά στην κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Tο αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μαϊντανού.



http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=63736386

Related Posts:

  • Γιατί αυτό το κτίριο στο Καπανδρίτι ονομάζεται «Χωμάτινο φως»; Το κτίριο σχεδιάστηκε με βασικό άξονα τη σχέση του ανθρώπου με το τοπίο και ειδικότερα με το χώμα. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου με έντονη κλίση και έχει διαμορφωθεί σε δύο υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο, ακολουθώ… Read More
  • Παρφέ μαστίχας Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΥλικά125 γρ. ζάχαρη120 γρ. νερό5 κρόκοι αυγών500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας) Για τη σος:200… Read More
  • Πώς είναι σήμερα το ομορφότερο κορίτσι του κόσμου; Πριν από έξι χρόνια, ενώ ήταν 10 ετών, την χαρακτήρισαν «νέα Kate Moss». Σήμερα, η Τιλάν Μπλοντό δικαιώνει τον τίτλο του «ομορφότερου κοριτσιού του 2011», κάνοντας καριέρα στο μόντελινγκ.Η κόρη του ποδοσφαιριστή Πάτρικ Μ… Read More
  • Καλοκαιρινά χόρτα: βλίτα, γλιστρίδα, αλμυρίκια ΒΛΙΤΟ Παλαιότερα φύτρωνε μόνο του σε κήπους και χωράφια ανάμεσα σε κηπευτικά. Πλέον καλλιεργείται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης. Εχει έντονη και δροσερή γεύση και το συν… Read More
  • Υγιεινή διατροφή με μικρό κόστος Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, MMedSciΚλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Είναι εύκολο να τρώμε θρεπτικά γεύματα όταν το εισόδημα μας είναι περιορισμένο; Όχι και τόσο αλλά υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που βοηθούν. Αυτό που … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου