Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα


ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Προετοιμασία: 
15΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο  
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.

Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.   

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 - 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 - 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

Τι πίνουμε Cabernet, Merlot, Αγιωργίτικο, χαρμάνια… Ο,τι κόκκινο σας αρέσει μ’ αυτό το εύκολο πιάτο.


http://www.kathimerini.gr/864052/article/gastronomos/syntages/xoirina-mpiftekakia-zymwmena-me-patata

Related Posts:

  • Ποια είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου σύμφωνα με τους επιστήμονες - Την έλεγαν χοντρούλα Ερευνητές του πανεπιστημίου του Tέξας μελετώντας δεδομένα και στοιχεία δεκαετιών οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η γυναίκα που συγκεντρώνει όλα τα στάνταρτ για να ανακηρυχθεί ως η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου είναι το … Read More
  • Καλαμάρι γεμιστό ψητό Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου / Ειρήνη Σωφρονιάδη Υλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα … Read More
  • Ένα συμβολικό άλογο. Ένα συμβολικό άλογο. Φτιαγμένος από εξαρτήματα υπολογιστών είναι ο Δούρειος Ίππος της φωτογραφίας που στήθηκε έξω από το κέντρο όπου διεξάγεται το συνέδριο για την κυβερνο-ασφάλεια στο Τελ Αβίβ. Αν και το Ισραήλ είναι ο πα… Read More
  • Όταν ο Λαμποργκίνι υπηρετούσε τη θητεία του στη Ρόδο! O άνθρωπος που σχεδίασε και δημιούργησε μια από τις πιο διάσημες φίρμες στο χώρο των πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων,έχει υπηρετήσει τη θητεία του στη Ρόδο! Ο Ferruccio Lamborghini,στη φωτογραφία από το παρελθόν,ό… Read More
  • Ιταλία: Σχέδιο νόμου για την ποιότητα της πίτσας Την ποιότητα της ιταλικής πίτσας επιθυμούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα 22 γερουσιαστές, προτείνοντας οι δημιουργοί του δημοφιλούς εδέσματος να περνούν από εξετάσεις πιστοποίησης. Τα μέλη της Άνω Βουλής της Ιταλίας κα… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου