Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα


ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Προετοιμασία: 
15΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο  
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.

Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.   

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 - 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 - 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

Τι πίνουμε Cabernet, Merlot, Αγιωργίτικο, χαρμάνια… Ο,τι κόκκινο σας αρέσει μ’ αυτό το εύκολο πιάτο.


http://www.kathimerini.gr/864052/article/gastronomos/syntages/xoirina-mpiftekakia-zymwmena-me-patata

Related Posts:

  • Η νοστιμότερη μπάλα Αχ ο κεφτές! Και βέβαια δεν φταις εσύ που θες να τους φας όλους... Ενας κεφτές φτιάχνεται από τα πάντα. Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, μυρωδικά, όσπρια, ό,τι κι αν φανταστείς να βάλεις στη ζύμη του θα σου δώσει μια απλή… Read More
  • Πλούσιο σορμπέ σοκολάτας Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 7½ ώρες Υλικά (για περίπου 1.300 γρ.) 750 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. κουβερτούρα 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Διαδικασία Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε… Read More
  • Παγωτό ξυλάκι με Αβοκάντο 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 10-12 Μερίδα/ες 2 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε την σάρκα από τα αβοκάντο, το γάλα καρύδας και το μέλι μέχρι να ομο… Read More
  • Παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης 40 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης Οικογενειακή Μερίδα/ες 2 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις βανίλιες στα δύο κατά μήκος. Με το πλατύ μέρος του μαχαιριού αφαιρούμε τα σ… Read More
  • Kοκτειλ Bramble Για την ιστορία το κοκτειλ Bramble δημιουργήθηκε το 1984 από τον μπάρμαν του Ηνωμένου Βασιλείου Dick Bradsell. Το ιδιαίτερο με αυτό το κοκτειλ είναι το συστατικό του crème de mûre, το οποίο είναι λικέρ Βατόμουρου. Για την … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου