Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ιταλία: Σχέδιο νόμου για την ποιότητα της πίτσας



Την ποιότητα της ιταλικής πίτσας επιθυμούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα 22 γερουσιαστές, προτείνοντας οι δημιουργοί του δημοφιλούς εδέσματος να περνούν από εξετάσεις πιστοποίησης.
Τα μέλη της Άνω Βουλής της Ιταλίας κατέθεσαν σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τη δημιουργία επαγγελματικού μητρώου των παρασκευαστών πίτσας, στο οποίο θα εντάσσεται κανείς αφού πρώτα παρακολουθήσει 120 ώρες μαθημάτων, σύμφωνα με το Rai News.
Μεταξύ άλλων, οι επίδοξοι δημιουργοί πίτσας θα πρέπει να δώσουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, ενώ τα μαθήματα θα αφορούν την επιστήμη των τροφίμων, την υγιεινή αλλά και… ξένες γλώσσες.
Πάντως, όσοι ήδη έχουν αποκτήσει εμπειρία δέκα ετών αναμένεται να λάβουν αυτόματα την πιστοποίηση, σύμφωνα με τη La Republica.
Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια πίτσες καταναλώνονται καθημερινά στην ιταλική επικράτεια και δηλώνουν ότι στόχος τους είναι «κάθε πίτσα να αποτελεί πρότυπο».
«Δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό, όσοι παρασκευάζουν πίτσα πρέπει να το αναγνωρίσουν» επισημαίνει ο εμπνευστής του νομοσχεδίου, γερουσιαστής Μπαρτολομέο Αμιντέι, ενώ στέκεται στην παγκόσμια φήμη της ιταλικής πίτσας.
Όπως αναφέρει το BBC, η πρόταση έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη του Συνδέσμου «Γνήσιας Ναπολιτάνικης Πίτσας», ωστόσο αρκετοί χαρακτηρίζουν την προτεινόμενη διάταξη γραφειοκρατική, εκτιμώντας ότι αποθαρρύνει πολλούς νέους μάγειρες.
Πλέον, μένει να φανεί εάν η πρόταση των Ιταλών γερουσιαστών θα τύχει της στήριξης της Άνω Βουλής ή θα μείνει... στο συρτάρι.

http://www.naftemporiki.gr/story/1119311/italia-sxedio-nomou-gia-tin-poiotita-tis-pitsas

Related Posts:

  • Τώρα οι Dolce&Gabbana φτιάχνουν... ζυμαρικά ''Αυτό που είμαι το οφείλω στα σπαγγέτι'', δήλωσε η Σοφία Λόρεν και οι Dolce&Gabbana ακολούθησαν κυριολεκτικά την ''συμβουλή'' της διάσημης ιταλίδας μούσας. Το σχεδιαστικό δίδυμο φαίνεται πως κάνει... ''στροφή'… Read More
  • Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά. Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:20 Διαδικασία Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
  • Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄ Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (π… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου