Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

H Ελληνικη συνοδεια στο Euro



Μπορεί η πίτσα να προέρχεται από την Ιταλία, είναι όμως πλέον ελληνική υπόθεση! Φτιάχνουμε κι εμείς ωραιότατες και ελληνικότατες πίτσες, χρησιμοποιώντας αγνά και αυθεντικά υλικά της ελληνικής γης. Στην Ελλάδα έχουμε εκπληκτικά τυριά και αλλαντικά που ταιριάζουν υπέροχα με τη χωριάτικη σάλτσα ντομάτας και την αφράτη ζύμη!

Εκτέλεση
ΑΦΡΑΤΗ & ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ...alfa φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι»

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Ανοίγουμε το φύλλο  ζύμης για πίτσα alfa πάνω στο αλευρωμένο ξύλο. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα γύρω-γύρω. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, προσθέτουμε τα τυριά και ακουμπάμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις βγει καυτή από το φούρνο, ακουμπάμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι και τη ρόκα, και τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Κόβουμε σε 4 μερίδες και σερβίρουμε αμέσως. 

Εκτέλεση σάλτσας
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

tip
Αν θέλουμε πολύ λεπτή τη ζύμη της πίτσας, ανοίγουμε πιο λεπτό το φύλλο με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για μία εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα με προζύμι, δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες και δεν χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας για να φουσκώσει. Για να φτιάξετε μεγάλες ατομικές πίτσες, η ζύμη δεν χρειάζεται απόψυξη. Για να πλάσετε όμως το ζυμάρι όπως θέλετε εσείς, θα πρέπει να το αφήσετε για 10-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι η ζύμη που δεν έχει συντηρητικά, γιατί είναι «από σπίτι»...


http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A0%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Related Posts:

  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More
  • Οι διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με την μαντήλα Διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με το παραδοσιακό μουσουλμανικό ντύσιμο. Η μαντήλα βρίσκεται στη Δύση στο δρόμο της καθιέρωσης. Χάνει ωστόσο τον αρχικό της σκοπό που ήταν η προστασία από ανδρικά βλέμματα.Στην αρχή ήτα… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
  • To μελι συναντησε τον ..Jack! A Little Bit of Ηoney, a Whole Lot of Jack! Όταν το μέλι συνάντησε το Jack Daniel’s… δημιουργήθηκε η απόλυτη γεύση! Τη χαρακτηριστική γεύση του Jack Daniel’s μπορείς να την αναγνωρίσεις και με κλειστά μάτια. Τώρα το Jac… Read More
  • Τα βαζάκια στην βεράντα είναι ό,τι χρειάζεσαι για να την ανανεώσεις! Ευτυχώς για σένα, οι DIY ιδέες δεν σταματούν, έτσι κι εμείς θα σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια (από μέλι πχ.) με διαφορετικό τρόπο αντί να τα πετάξεις. Δες τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους και πιάσε δο… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου