Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

H Ελληνικη συνοδεια στο Euro



Μπορεί η πίτσα να προέρχεται από την Ιταλία, είναι όμως πλέον ελληνική υπόθεση! Φτιάχνουμε κι εμείς ωραιότατες και ελληνικότατες πίτσες, χρησιμοποιώντας αγνά και αυθεντικά υλικά της ελληνικής γης. Στην Ελλάδα έχουμε εκπληκτικά τυριά και αλλαντικά που ταιριάζουν υπέροχα με τη χωριάτικη σάλτσα ντομάτας και την αφράτη ζύμη!

Εκτέλεση
ΑΦΡΑΤΗ & ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ...alfa φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι»

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Ανοίγουμε το φύλλο  ζύμης για πίτσα alfa πάνω στο αλευρωμένο ξύλο. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα γύρω-γύρω. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, προσθέτουμε τα τυριά και ακουμπάμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις βγει καυτή από το φούρνο, ακουμπάμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι και τη ρόκα, και τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Κόβουμε σε 4 μερίδες και σερβίρουμε αμέσως. 

Εκτέλεση σάλτσας
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

tip
Αν θέλουμε πολύ λεπτή τη ζύμη της πίτσας, ανοίγουμε πιο λεπτό το φύλλο με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για μία εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα με προζύμι, δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες και δεν χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας για να φουσκώσει. Για να φτιάξετε μεγάλες ατομικές πίτσες, η ζύμη δεν χρειάζεται απόψυξη. Για να πλάσετε όμως το ζυμάρι όπως θέλετε εσείς, θα πρέπει να το αφήσετε για 10-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι η ζύμη που δεν έχει συντηρητικά, γιατί είναι «από σπίτι»...


http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A0%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Related Posts:

  • Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio ΤσοκούνογλουΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 30 λεπτάΜαγείρεμα 1… Read More
  • Μελιτζάνες με παρμεζάνα Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-2 σκελίδες σκόρδο ψιλο… Read More
  • Yπέροχες ιδέες για τον κήπο ή το αίθριο σας Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να περνάμε ώρες στον κήπο και το αίθριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για όσους μπορούν να απολαύσουν στιγμές απόλαυσης … Read More
  • 11+1 διάσημοι star από πάμφτωχες οικογένειες Πολλοί από τους διάσημους πριν αποκτήσουν δόξα και πολλά χρήματα πάλευαν για τα προς το ζην. Κάποιοι μάλιστα βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης αφού ζούσαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Κι όμως δεν το έβαλαν… Read More
  • Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου