Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

H Ελληνικη συνοδεια στο Euro



Μπορεί η πίτσα να προέρχεται από την Ιταλία, είναι όμως πλέον ελληνική υπόθεση! Φτιάχνουμε κι εμείς ωραιότατες και ελληνικότατες πίτσες, χρησιμοποιώντας αγνά και αυθεντικά υλικά της ελληνικής γης. Στην Ελλάδα έχουμε εκπληκτικά τυριά και αλλαντικά που ταιριάζουν υπέροχα με τη χωριάτικη σάλτσα ντομάτας και την αφράτη ζύμη!

Εκτέλεση
ΑΦΡΑΤΗ & ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ...alfa φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι»

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Ανοίγουμε το φύλλο  ζύμης για πίτσα alfa πάνω στο αλευρωμένο ξύλο. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα γύρω-γύρω. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, προσθέτουμε τα τυριά και ακουμπάμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις βγει καυτή από το φούρνο, ακουμπάμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι και τη ρόκα, και τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Κόβουμε σε 4 μερίδες και σερβίρουμε αμέσως. 

Εκτέλεση σάλτσας
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

tip
Αν θέλουμε πολύ λεπτή τη ζύμη της πίτσας, ανοίγουμε πιο λεπτό το φύλλο με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για μία εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα με προζύμι, δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες και δεν χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας για να φουσκώσει. Για να φτιάξετε μεγάλες ατομικές πίτσες, η ζύμη δεν χρειάζεται απόψυξη. Για να πλάσετε όμως το ζυμάρι όπως θέλετε εσείς, θα πρέπει να το αφήσετε για 10-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι η ζύμη που δεν έχει συντηρητικά, γιατί είναι «από σπίτι»...


http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A0%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Related Posts:

  • Δουβλίνο – Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! Πετάξτε με Aegean στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και περιπλανηθείτε στην πιο ζωντανή, φιλική και ανθρώπινη πόλη της Ευρώπης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι φοιτητές από όλον τον κόσμο επιλέγουν το Δουβλίνο&nbs… Read More
  • Εδώ να δεις καύσωνα! Αυτά είναι τα 11 πιο καυτά μέρη της Γης Death Valley USA- 75 βαθμοί Κελσίου Ένα τριήμερο η Ελλάδα ψήθηκε κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και ο κόσμος έσπευσε στις παραλίες ή στο σπίτι αγκαλιά με το air condition και άλλα μέσα που μπορούν να προσφέρου… Read More
  • Ντομάτεs γεμιστέs με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό Υλικά (για 6 άτομα) 12 μέτριες ντομάτες 240 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 120 γρ. ρύζι νυχάκι 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος 150 ml … Read More
  • Cocktail Manhattan Το Cocktail Manhattan είναι ένα cocktail που φτιάχνεται με whiskey, γλυκό vermouth και Angostura Bitters.Είναι ένα κλασσικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του whiskey, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το κλασσικό whiskey με πάγ… Read More
  • Φαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάτας Υλικά (για περίπου 30 τεμ.) Για τα κεφτεδάκια  250 γρ. φάβα 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα τα φύλλα από 1 … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου