Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Διαδικασία
Βάζετε τις ζελατίνες, μία προς μία, σε 500ml πολύ κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά καλά. Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα. Διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα, τριμμένη καρύδα και φυλλαράκια μέντας πριν σερβίρετε.
http://www.olivemagazine.gr/
Related Posts:
Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι
Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
… Read More
Τηγάνισμα: Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για λόγους υγείας
Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.
Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορ… Read More
ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού.
Υλικά για 4 κοκτέηλ
20 φύλλα δυόσμο
4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια
4 σφηνάκια ρούμι
½ φλυτζάνι σι… Read More
Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα
Υλικά για 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες
Υλικά
-1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
-8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 βανίλια
-8 αβγά
-1½ φλιτζάνι αμύγδαλα
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε… Read More
Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο
Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
Διαδικασία
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπ… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου