Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Διαδικασία
Βάζετε τις ζελατίνες, μία προς μία, σε 500ml πολύ κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά καλά. Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα. Διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα, τριμμένη καρύδα και φυλλαράκια μέντας πριν σερβίρετε.
http://www.olivemagazine.gr/
Related Posts:
Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού
Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζ… Read More
Τώρα οι Dolce&Gabbana φτιάχνουν... ζυμαρικά
''Αυτό που είμαι το οφείλω στα σπαγγέτι'', δήλωσε η Σοφία Λόρεν και οι Dolce&Gabbana ακολούθησαν κυριολεκτικά την ''συμβουλή'' της διάσημης ιταλίδας μούσας.
Το σχεδιαστικό δίδυμο φαίνεται πως κάνει... ''στροφή'… Read More
Όταν η φύση έχει προβλέψει για τα πάντα Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και... πολλά φιλιά το «ελιξήριο της νεότητας»
Τα τρία συστατικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες και τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος
Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν… Read More
Πατατόπιτα από την Τήνο
Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 1 ώραΜια πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται πολύ στο νησί της Παναγίας. Η δόση είναι για ένα ταψί διαστάσεων 30x40 εκ.
Υλικά (για 12 κομμάτια)
2½ κιλά πατάτες, προτιμάμε βιολογικέ… Read More
Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια, κόλιανδρο και ποικιλία μυρωδικών
Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 1½ ώρα
Υλικά για 4 άτομα:
1.200 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, καθαρισμένα… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου