Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Δημήτρης Χρονόπουλος


Διαδικασία

Βάζετε τις ζελατίνες, μία προς μία, σε 500ml πολύ κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε. 

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. 

Προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά καλά. Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα. Διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα, τριμμένη καρύδα και φυλλαράκια μέντας πριν σερβίρετε. 
http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

  • Παρφέ μαστίχας Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΥλικά125 γρ. ζάχαρη120 γρ. νερό5 κρόκοι αυγών500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας) Για τη σος:200… Read More
  • Καλοκαιρινά χόρτα: βλίτα, γλιστρίδα, αλμυρίκια ΒΛΙΤΟ Παλαιότερα φύτρωνε μόνο του σε κήπους και χωράφια ανάμεσα σε κηπευτικά. Πλέον καλλιεργείται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης. Εχει έντονη και δροσερή γεύση και το συν… Read More
  • Μουσακάς χωρίς ψήσιμο Διαδικασία Ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμ… Read More
  • Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά. Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:20 Διαδικασία Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
  • Σουπιές ψητές με λαδολέμονο από το μελάνι τους Προετοιμασία: 40΄ , Ψήσιμο: 12΄ Υλικά (για 6 - 8 άτομα): περίπου 2 κιλά σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες*   ελαιόλαδο για το άλειμμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το λαδολέμονο: 2 κο… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου