Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παρφέ μαστίχας


Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Υλικά

125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας)
Για τη σος:
200 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30'
Αναμονή 10 ώρες
Διαδικασία
Χτυπάμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ με το σύρμα. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και την κοπανισμένη μαστίχα. Χτυπάμε αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα φουσκώσει, ασπρίσει και κρυώσει. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στο μείγμα την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ 8x32 εκ. με μεβράνη (να εξέχει η μεμβράνη από τη φόρμα), γεμίζουμε με το μείγμα του παρφέ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σος: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει. Σερβίρουμε τις φέτες από το παρφέ μαστίχας με τη σος.

http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=26456

Related Posts:

  • Charlotte McKinney: Η «σεξοβόμβα» με τα εσώρουχα Το μοντέλο δείχνει να ασφυκτιά μέσα στα πολυτελή εσώρουχα της Η Charlotte McKinney, έγινε γνωστή από την προσωπική της σελίδα στο Instagram, όπου καθημερινά φρόντιζε να διαφημίζει τα σωματικά της προσόντα με τις ανάλογες … Read More
  • Παγωτό λεμόνι της Νάπολης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WWW.STUDIOM.gr Υλικά για 4-6 άτομαΠροετοιμασία 25 λεπτάΑναμονή 1 ώρα (ή 12)Μαγείρεμα 1… Read More
  • Αρνίσιο μπούτι ψημένο σε κρούστα αλατιού Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 10 + 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα κ… Read More
  • Burger με κιμά από μοσχαρίσιο μαριναρισμένο κρέας Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling: MIMCE.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Προετοιμασία 15 λεπτάΑναμονή 2 ώρεςΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά για 4 άτομα Υλικά Για το burger-750 γρ. μοσχαρ… Read More
  • Τράιφλ με Βaileys και μπανάνες Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GRΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-300 γρ. κρέμα γά… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου