Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών




Μέτριας δυσκολίας / 
Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄,Ψήσιμο: 35΄ - 40΄  
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα
  • 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
Για την κρούστα - μαρινάδα
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και πολτοποιημένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (σε γλαστράκια, σε ματσάκια ή σε πλαστικά κουτάκια, στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό, τριμμένο
Διαδικασία

Κρούστα - μαρινάδα: Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τις μπριζόλες στο μπολ και τις γυρίζουμε και από τις δύο μεριές ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.

Αν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου 20 - 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε πρώτα τις ροδέλες κρεμμυδιού, έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του σκεύους και από πάνω βάζουμε τις φέτες πατάτας.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες, τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν (ελέγχουμε αν ψήθηκαν, κόβοντας μία μπριζόλα κοντά στο κόκαλο), να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.

Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους από το ταψί και τις συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.

Τι πίνουμε Τι άλλο από ένα πλούσιο Cabernet Sauvignon μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι.


http://www.kathimerini.gr/864713/article/gastronomos/syntages/mosxarisies-mprizoles-sto-foyrno-me-valsamiko-3idi-kai-kroysta-myrwdikwn

Related Posts:

  • Negroni - το κοκτειλ της μοδας .. Περιγραφή: To cocktail Negroni φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920. Πρόκειται για ένα Digestive απεριτίφ cocktail το οποίο συνοδεύει καταπληκτικά ένα γεύμα και κατά τη διάρκεια του αλλά και πριν το φαγητό. Συσ… Read More
  • Το «Σπίτι των Αρωμάτων» του Christian Dior ανοίγει ξανά Η εντυπωσιακή έπαυλη του αείμνηστου Γάλλου μετρ της μόδας στη γαλλική εξοχή, ανακαινισμένη εκ βάθρων, άνοιξε τις πόρτες της για 250 υψηλούς καλεσμένους με τιμώμενο πρόσωπο τη Σαρλίζ Θερόν O παραμυθένιος πύργος του … Read More
  • Mojito Ετοιμάζουμε το δημοφιλές κοκτέιλ και το απολαμβάνουμε συζητώντας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Υλικά 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας 50 ml ρού… Read More
  • Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης H cachaca, το εθνικό ποτό της Βραζιλίας γίνεται η βάση για το διάσημο cocktail caipirinha αλλά και για δροσερό ζελέ που επίσης σας ξεσηκώνει. Μερίδες:για μια φόρμα Χρό… Read More
  • Θεϊκή καϊπιρίνια Το Cocktail Caipirinha είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, και έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça, ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο πιο “άγριο” από το ρούμι.Η λέξη Caipirinha είναι το υποκοριστικό της … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου