Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών




Μέτριας δυσκολίας / 
Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄,Ψήσιμο: 35΄ - 40΄  
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα
  • 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
Για την κρούστα - μαρινάδα
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και πολτοποιημένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (σε γλαστράκια, σε ματσάκια ή σε πλαστικά κουτάκια, στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό, τριμμένο
Διαδικασία

Κρούστα - μαρινάδα: Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τις μπριζόλες στο μπολ και τις γυρίζουμε και από τις δύο μεριές ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.

Αν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου 20 - 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε πρώτα τις ροδέλες κρεμμυδιού, έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του σκεύους και από πάνω βάζουμε τις φέτες πατάτας.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες, τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν (ελέγχουμε αν ψήθηκαν, κόβοντας μία μπριζόλα κοντά στο κόκαλο), να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.

Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους από το ταψί και τις συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.

Τι πίνουμε Τι άλλο από ένα πλούσιο Cabernet Sauvignon μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι.


http://www.kathimerini.gr/864713/article/gastronomos/syntages/mosxarisies-mprizoles-sto-foyrno-me-valsamiko-3idi-kai-kroysta-myrwdikwn

Related Posts:

  • Παγωτό βερίκοκο Το καλοκαιράκι καλά κρατεί κι εμείς το ρίχνουμε στα παγωτά! Όσο λοιπόν ακόμα βρίσκουμε βερίκοκα, ας τα κάνουμε και παγωτό. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:10' Έτοιμο σε:30' Χρόνος… Read More
  • Ποια μπυρα να διαλέξω; Lager, Pilsner, Ale, Weiss... Οι λέξεις μοιάζουν «κινέζικες» κι ας έχουν να κάνουν με το γνωστό μας ποτήρι δροσερής, απολαυστικής μπίρας. Τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις μπίρες και τι στις τιμές τους; Πώς να διαλέξουμε… Read More
  • Γαύρος πλακί στο φούρνο Κλασική συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και γίνεται είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα. Ο Μανώλης Ασλάνογλου προτείνει ένα συνδυασμό τηγανιού και φούρνου. Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό γαύρος, … Read More
  • 8 τρόποι να φάτε κεράσια αλλιώς Βρίσκονται στην εποχή τους, αποτελούν ιδανικό σνακ, είναι δροσερά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, πέραν του κλασικού, προκειμένου να μπουν περισσότερο στη διατροφή μας. Οι … Read More
  • Σορμπέ λεμονιού και ούζου ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:5' Έτοιμο σε:20' Χρόνος αναμονής:6 ώρες Διαδικασία Για το σορμπέ λεμονιού: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα τ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου