Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες με παρμεζάνα





Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
Eκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64029886

Related Posts:

  • Παρφέ μαστίχας Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΥλικά125 γρ. ζάχαρη120 γρ. νερό5 κρόκοι αυγών500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας) Για τη σος:200… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More
  • Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά. Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:20 Διαδικασία Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
  • Καλοκαιρινά χόρτα: βλίτα, γλιστρίδα, αλμυρίκια ΒΛΙΤΟ Παλαιότερα φύτρωνε μόνο του σε κήπους και χωράφια ανάμεσα σε κηπευτικά. Πλέον καλλιεργείται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης. Εχει έντονη και δροσερή γεύση και το συν… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου