Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες με παρμεζάνα





Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
Eκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64029886

Related Posts:

  • Burger με κιμά από μοσχαρίσιο μαριναρισμένο κρέας Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling: MIMCE.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Προετοιμασία 15 λεπτάΑναμονή 2 ώρεςΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά για 4 άτομα Υλικά Για το burger-750 γρ. μοσχαρ… Read More
  • Τράιφλ με Βaileys και μπανάνες Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GRΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-300 γρ. κρέμα γά… Read More
  • Παγωτό λεμόνι της Νάπολης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WWW.STUDIOM.gr Υλικά για 4-6 άτομαΠροετοιμασία 25 λεπτάΑναμονή 1 ώρα (ή 12)Μαγείρεμα 1… Read More
  • Αρνίσιο μπούτι ψημένο σε κρούστα αλατιού Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 10 + 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα κ… Read More
  • Ο κεφτές και τα είδη του Στη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Τουρκία η λέξη «κοφτά» εμφανίζεται παντού και σηματοδοτεί μια σειρά από παρασκευές με βάση τον αρνίσιο κιμά που πλάθεται μαζί με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο σε σχήμα κεφτέ κα… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου