Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ -1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες -1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη -1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη -αλάτι, πιπέρι -ελαιόλαδο για το τηγάνισμα -1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο |
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64029886
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64029886
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου