Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Καλαμάρι γεμιστό ψητό



Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου / Ειρήνη Σωφρονιάδη


Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 8 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό καλαμάρια μέτρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Για τη γέμιση
-τα ψιλοκομμένα πλοκάμια
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
-2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
-1/2κουτ. γλυκού ρίγανη
-1/2κουτ. γλυκού θρούμπι

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια, και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Πολτοποιούμε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε με τα πλοκάμια και γεμίζουμε τα καλαμάρια. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 8 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα, την πάπρικα, τη ρίγανη και το θρούμπι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Κόβουμε τα καλαμάρια σε λωρίδες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.


http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28492&subid=2&date=11/6/2016

Related Posts:

  • Πώς να ανανεώσετε τη βεράντα σας 5 ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα σας και να ομορφύνετε την καθημερινότητα σας στην πόλη. 1. BACK TO BASICS Η συμμετρία εκτός από την πρακτικότητα είναι εύκολη στο μάτι, γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασ… Read More
  • Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:20' Έτοιμο σε:50' … Read More
  • Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου Διαδικασία Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπ… Read More
  • Λεύκανση δοντιών: Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη Η τερηδόνα, τα ευαίσθητα δόντια ή τυχόν σπασμένα δόντια πρέπει να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν πριν από οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης - Αλλιώς μπορεί να υπάρξουν συνέπειες Τα τελευταία χρόνια η λεύκανση των δοντι… Read More
  • ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού. Υλικά για 4 κοκτέηλ 20 φύλλα δυόσμο 4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια 4 σφηνάκια ρούμι ½ φλυτζάνι σι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου