Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Λουλούδια γεμιστά με ρύζι



Μέτριας Δυσκολίας
 / Προετομασία: 40΄ / Μαγείρεμα: περίπου 45΄
Υλικά (για 30 τμχ.) 
  • 30 κολοκυθολούλουδα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κολοκυθάκια μικρά, τριμμένα
  • τα φύλλα από 3 κλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 3 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 2 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτ. τσαγιού ρύζι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτουμε 250 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι.

Αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι, έτσι ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να μην έχουν μείνει παρά ελάχιστα υγρά στην κατσαρόλα. Μόλις γίνει σχεδόν το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα. Βάζουμε σε κάθε λουλούδι ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες του προς τα μέσα, ώστε να εγκλωβίσουμε το ρύζι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, κοντά το ένα στο άλλο, σε στρώσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει, και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο αναποδογυρισμένο για να μη διαλυθούν στο μαγείρεμα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (σχεδόν να λιώσει) το ρύζι. Σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα, ελέγχουμε να μην εξατμιστεί εντελώς το νερό και αποσύρουμε όταν είναι έτοιμοι. Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με γιαούρτι ή φρέσκια μυτιληνιά μυζήθρα.

http://www.kathimerini.gr/866179/article/gastronomos/syntages/loyloydia-gemista-me-ryzi

Related Posts:

  • Τώρα οι Dolce&Gabbana φτιάχνουν... ζυμαρικά ''Αυτό που είμαι το οφείλω στα σπαγγέτι'', δήλωσε η Σοφία Λόρεν και οι Dolce&Gabbana ακολούθησαν κυριολεκτικά την ''συμβουλή'' της διάσημης ιταλίδας μούσας. Το σχεδιαστικό δίδυμο φαίνεται πως κάνει... ''στροφή'… Read More
  • Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζ… Read More
  • Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄ Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (π… Read More
  • Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια, κόλιανδρο και ποικιλία μυρωδικών Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 1½ ώρα Υλικά για 4 άτομα: 1.200 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, καθαρισμένα… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου