Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Λουλούδια γεμιστά με ρύζι



Μέτριας Δυσκολίας
 / Προετομασία: 40΄ / Μαγείρεμα: περίπου 45΄
Υλικά (για 30 τμχ.) 
  • 30 κολοκυθολούλουδα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κολοκυθάκια μικρά, τριμμένα
  • τα φύλλα από 3 κλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 3 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 2 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτ. τσαγιού ρύζι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτουμε 250 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι.

Αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι, έτσι ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να μην έχουν μείνει παρά ελάχιστα υγρά στην κατσαρόλα. Μόλις γίνει σχεδόν το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα. Βάζουμε σε κάθε λουλούδι ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες του προς τα μέσα, ώστε να εγκλωβίσουμε το ρύζι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, κοντά το ένα στο άλλο, σε στρώσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει, και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο αναποδογυρισμένο για να μη διαλυθούν στο μαγείρεμα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (σχεδόν να λιώσει) το ρύζι. Σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα, ελέγχουμε να μην εξατμιστεί εντελώς το νερό και αποσύρουμε όταν είναι έτοιμοι. Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με γιαούρτι ή φρέσκια μυτιληνιά μυζήθρα.

http://www.kathimerini.gr/866179/article/gastronomos/syntages/loyloydia-gemista-me-ryzi

Related Posts:

  • Το ξέρατε ότι υπάρχει… μάυρο παγωτό; Υπάρχει κι έγινε Viral! Κι ενώ το μάτι μας είχε χορτάσει να βλέπει όλα αυτά τα τεράστια ζουμερά burgers, τα milkshake-ουρανοξύστες, και τις rainbow τούρτες που περιφέρονται στα social media, ήρθε επιτέλους κάτι πιο… minimal να τραβήξει τα βλέ… Read More
  • Καλοκαιρινό μπάρμπεκιου: Μυστικά - tips .....για το τέλειο ψήσιμο Καλή παρέα, ευχάριστη διάθεση και ένας επιδέξιος ψήστης είναι όλα όσα χρειάζεται ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου στη βεράντα ή στον κήπο. Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι ενδείκνυται για ψήσιμο στα κάρβουνα, βρείτε εδώ όλα τα απαραί… Read More
  • Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 1 - 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ - 25΄ Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια) 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ. 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.… Read More
  • Carne alla pizzaiola Υλικά για 4 άτομα: 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, λεπτές, περίπου 140 γρ. η καθεμιά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνου… Read More
  • Παστίτσιο: ο βασιλιάς των ζυμαρικών φούρνου Ο σεφ, στην μπεσαμέλ βάζει κρεμμύδι και δάφνη, προσθήκες που γλυκαίνουν και αρωματίζουν την κατά τα άλλα «επίπεδη» σάλτσα, στον κιμά χρησιμοποιεί ανατολίτικα μπαχαρικά, ενώ προτείνει μείγμα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου