Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Cheesecake με σοκολάτα και καφέ




Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου


Προετοιμασία 25 λεπτά

Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά για 10 άτομα

Υλικά-320 γρ. μπισκότα πικραμύγδαλο
-90 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
-180 γρ. σοκολάτα
-900 γρ. τυρί κρέμα
-140 γρ. ζάχαρη
-3 αβγά
-3 κουτ. σούπας γάλα
-2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
-ζάχαρη άχνη, βατόμουρα και διακοσμητικά σοκολατάκια

Eκτέλεση
Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη στο μούλτι και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 23 εκατοστών), φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματά της. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τα αβγά και το γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για μία ώρα (ελέγχοντας αν ψήθηκε με μαχαίρι). Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε από τη φόρμα και διακοσμούμε με άχνη, βατόμουρα και σοκολατάκια.


http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28294&subid=2&pubid=63782140

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου