Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η νοστιμότερη μπάλα



Αχ ο κεφτές!
 Και βέβαια δεν φταις εσύ που θες να τους φας όλους... Ενας κεφτές φτιάχνεται από τα πάντα. Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, μυρωδικά, όσπρια, ό,τι κι αν φανταστείς να βάλεις στη ζύμη του θα σου δώσει μια απλή και ταυτόχρονα τόσο σύνθετη γεύση στη στιγμή! Ιδανική μπουκιά για χαλαρό τσιμπολόγημα, για κυρίως γεύμα, για ένα ποτήρι με την παρέα σου, τρώγεται παντού μετά λατρείας...
Για επιτυχημένους κεφτέδες
  • Προσθέτουμε στον μοσχαρίσιο κιμά (σε αναλογία μισό μισό) χοιρινό, αρνί ή ζυγούρι.
  • Εκτός από νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα, κρασί, μπίρα ή ούζο για να μουσκέψουμε το μπαγιάτικο ψωμί.
  • Tο ζυμωτό ψωμί με προζύμι κάνει πιο «γεμάτα» και πιο νόστιμα κεφτεδάκια. Tο ίδιο και το τριμμένο κρίθινο παξιμάδι, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω.
  • O κιμάς από κοτόπουλο ή γαλοπούλα προτιμά τη φρυγανιά, που δένει καλύτερα τα υλικά.
  • Tο λάδι στη ζύμη τα κάνει επίσης πιο αφράτα.
  • Aφήνουμε πάντα το μείγμα σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο. Eτσι, σφίγγει ο κιμάς και πλάθεται ευκολότερα, αλλά και τα αρώματα δένουν καλύτερα μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα σε μέγεθος κεφτεδάκια για να τηγανιστούν και ομοιόμορφα.
  • Mερικοί προσθέτουν και μία κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (για κάθε κιλό κιμά).
  • Προτου τα βάλουμε στο τηγάνι, τινάζουμε καλά το περιττό αλεύρι.
  • Oι κεφτέδες αγαπούν το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θρούμπι, τον ξερό δυόσμο, τη μαντζουράνα και το θυμάρι. Αυτό που λατρεύουν, όμως, είναι ο άφθονος φρέσκος δυόσμος.

    http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=30016&subid=2&pubid=64019274

Related Posts:

  • Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Εκτέλεση Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More
  • Oι τροφές που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθάνε να φαινόμαστε πιο νέες ενισχύουν τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα μας. Εσπεριδοειδή, κεράσια και βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προ… Read More
  • Ιταλία: Σχέδιο νόμου για την ποιότητα της πίτσας Την ποιότητα της ιταλικής πίτσας επιθυμούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα 22 γερουσιαστές, προτείνοντας οι δημιουργοί του δημοφιλούς εδέσματος να περνούν από εξετάσεις πιστοποίησης. Τα μέλη της Άνω Βουλής της Ιταλίας κα… Read More
  • Καλαμάρι γεμιστό ψητό Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου / Ειρήνη Σωφρονιάδη Υλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα … Read More
  • Bourbon Delight 2 ½ ουγγιά Bourbon3 κλωναράκια μέντας ή δυόσμου (έξι έως οκτώ μέτρια έως μεγάλα φύλλα)1 ½ κουταλάκι μαύρη ζάχαρη½ φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγοΣε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε δύο κλαδάκια μέντας με την μαύρη ζάχαρη και μία … Read More

1 σχόλιο: