40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις βανίλιες στα δύο κατά μήκος. Με το πλατύ μέρος του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια από τις βανίλιες και τα βάζουμε μέσα στο γάλα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τους λοβούς από τη βανίλια και το αλάτι τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Όταν το μείγμα έρθει σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
- Βάζουμε και άλλη μία και μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα... (Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα μας να φτάσει στους 85 βαθμούς).
- Περνάμε το μείγμα από μια σίτα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη που να εφάπτεται όμως πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
- Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή και σερβίρουμε.Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
- 10 κρόκοι αυγού
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 λοβοί βανίλιας Μαγαδασκάρης
- 2 πρέζες αλάτι
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
http://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/pagwto-vanilia-madagaskarhs
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου