Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης


Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
2
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις βανίλιες στα δύο κατά μήκος. Με το πλατύ μέρος του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια από τις βανίλιες και τα βάζουμε μέσα στο γάλα. 
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τους λοβούς από τη βανίλια και το αλάτι τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  • Όταν το μείγμα έρθει σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά. 
  • Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
  • Βάζουμε και άλλη μία και μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα... (Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα μας να φτάσει στους 85 βαθμούς). 
  • Περνάμε το μείγμα από μια σίτα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη που να εφάπτεται όμως πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
  • Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή και σερβίρουμε.
    Συστατικά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου