Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης


Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
2
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις βανίλιες στα δύο κατά μήκος. Με το πλατύ μέρος του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια από τις βανίλιες και τα βάζουμε μέσα στο γάλα. 
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τους λοβούς από τη βανίλια και το αλάτι τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  • Όταν το μείγμα έρθει σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά. 
  • Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
  • Βάζουμε και άλλη μία και μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα... (Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα μας να φτάσει στους 85 βαθμούς). 
  • Περνάμε το μείγμα από μια σίτα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη που να εφάπτεται όμως πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
  • Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή και σερβίρουμε.
    Συστατικά

Related Posts:

  • Τα βαζάκια στην βεράντα είναι ό,τι χρειάζεσαι για να την ανανεώσεις! Ευτυχώς για σένα, οι DIY ιδέες δεν σταματούν, έτσι κι εμείς θα σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια (από μέλι πχ.) με διαφορετικό τρόπο αντί να τα πετάξεις. Δες τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους και πιάσε δο… Read More
  • Τράιφλ με Βaileys και μπανάνες Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GRΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-300 γρ. κρέμα γά… Read More
  • Παγωτό λεμόνι της Νάπολης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WWW.STUDIOM.gr Υλικά για 4-6 άτομαΠροετοιμασία 25 λεπτάΑναμονή 1 ώρα (ή 12)Μαγείρεμα 1… Read More
  • Το νησί που έχει περισσότερα πρόβατα απ' ότι κατοίκους Οι νήσοι Φερόες (Føroyar) είναι 18 μικρά, βραχώδη νησιά στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Οι τουρίστες δεν τα ξέρουν τόσο καλά ακόμη, κι αυτό είναι καλό αν αναλογιστεί κανείς πως όπου και να κοιτάξεις βλέπεις απίστευτης ομορφ… Read More
  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου