Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Λαζάνια rolls γεμιστά με καπνιστή μελιτζάνα, φέτα και κουκουνάρι

Μερίδες:για 12 φύλλα για λαζάνια
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Ανδρέας Λαγός




Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του, προσθέτετε στο κενό τα αβγά, το λάδι, το νερό και το αλάτι. Με τη βοήθεια του γάντζου χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλευρώνετε ένα σκεύος και τοποθετείτε τη ζύμη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. 

Αφού περάσει η 1 ώρα αλευρώνετε την επιφάνεια του πάγκου σας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο πάχους ½ εκ. Κόβετε τη ζύμη σε κάθετες λωρίδες πλάτους 4εκ. και μήκους 10εκ. και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά περίπου. Σουρώνετε και κρυώνετε τα λαζάνια. Τα κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μικρό κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από τον βασιλικό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό στο τέλος.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Πλένετε τις μελιτζάνες και τις στρώνετε σε ένα ταψί. Αλείφετε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι η φλούδα τους να καεί. Ξεφουρνίζετε και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να ιδρώσουν. Τις χαράζετε και με ένα κουτάλι ρίχνετε τη σάρκα τους σε μπολ. Προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. 

Στρώνετε ένα φύλλο λαζανιού και απλώνετε μίγμα σε όλη την επιφάνεια. Το τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο πιρέξ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Πάνω από κάθε λαζάνι βάζετε μία κουταλιά φρέσκια σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά.

http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

  • Παστίτσιο: ο βασιλιάς των ζυμαρικών φούρνου Ο σεφ, στην μπεσαμέλ βάζει κρεμμύδι και δάφνη, προσθήκες που γλυκαίνουν και αρωματίζουν την κατά τα άλλα «επίπεδη» σάλτσα, στον κιμά χρησιμοποιεί ανατολίτικα μπαχαρικά, ενώ προτείνει μείγμα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά … Read More
  • Το «άγγιγμα» του Οσίου Λουκά Ενα μοναστήρι 1.000 ετών, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, υποδέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών που υποκλίνονται στην απαράμιλλη αισθητική και την αναμφισβήτητη αρχιτεκτονική του αξία. H απαράμιλλη αισθητική της Μ… Read More
  • Έξυπνες ιδέες για την διακόσμηση του κήπου! Τώρα που έχει φτιάξει ο καιρός, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες για την  διακόσμηση του κήπου σου.  Να φυτέψεις τα λουλούδια σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη και να σκεφτείς… Read More
  • Ενθουσιώδεις οπαδοί της τεχνολογίας οι Έλληνες Η στάση των Ελλήνων έναντι της τεχνολογίας είναι πιο θερμή σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρώπη, όπου τα ποσοστά διαμορφώνονται σε είναι 52% και 13% αντίστοιχα. Τη σύσφιγξη των σχέσεων των Ευρωπαίων με την τεχνολογία εντο… Read More
  • Καλοκαιρινό μπάρμπεκιου: Μυστικά - tips .....για το τέλειο ψήσιμο Καλή παρέα, ευχάριστη διάθεση και ένας επιδέξιος ψήστης είναι όλα όσα χρειάζεται ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου στη βεράντα ή στον κήπο. Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι ενδείκνυται για ψήσιμο στα κάρβουνα, βρείτε εδώ όλα τα απαραί… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου