Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Negroni - το κοκτειλ της μοδας ..



Περιγραφή:

To cocktail Negroni φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920. Πρόκειται για ένα Digestive απεριτίφ cocktail το οποίο συνοδεύει καταπληκτικά ένα γεύμα και κατά τη διάρκεια του αλλά και πριν το φαγητό.
Συστατικά:
  • 20ml Τζιν
  • 20ml Campari 
  • 20ml γλυκό βερμούτ
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού twisted για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι τύπου "old fashion" ρίχνουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε το κοκτειλ με μία φέτα πορτοκάλι. Το Negroni είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Ποτήρι Σερβιρίσματος: Old Fashioned




Ιστορικά: Διεγείρει την όρεξη και γι’ αυτό είναι δημοφιλές ως απεριτίφ. Προέκυψε όταν ο Καμίλο Νεγκρόνι ζήτησε από τον Bartender Fosco Scarselli να προσθέσει τζιν στο κοκτέιλ Americano αντί για ανθρακούχο νερό στο καφέ Casoni της Φλωρεντίας. Το Campari εξουδετερώνει τη γλύκα του βερμούτ, το βερμούτ μαλακώνει τις γωνίες του Campari και το τζιν ζωγραφίζει την επίγευση των άλλων συστατικών εντονότερα. Αρχικά αντί του τζιν σερβιριζόταν με κλαμπ σόντα αλλά ο Νεγκρόνι ζήτησε να αντικατασταθεί με τζιν ώστε να γίνει λίγο πιο δυνατό και έτσι γεννήθηκε το περίφημο Νεγκρόνι. Η δημιοσιογράφος Nancy MacDonnell στη στήλη της the "Classic Guide to Being Cultured and Cool" στη εφημερίδα New York Times συγκαταλέγει το Negroni ανάμεσα στα 5 cocktail που επιβάλλεται να παραγγείλεις όταν θα διασκεδάσεις σε ένα μπαρ.
Camillo Negroni (1919)


Related Posts:

  • Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄ Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (π… Read More
  • Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια, κόλιανδρο και ποικιλία μυρωδικών Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 1½ ώρα Υλικά για 4 άτομα: 1.200 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, καθαρισμένα… Read More
  • Τώρα οι Dolce&Gabbana φτιάχνουν... ζυμαρικά ''Αυτό που είμαι το οφείλω στα σπαγγέτι'', δήλωσε η Σοφία Λόρεν και οι Dolce&Gabbana ακολούθησαν κυριολεκτικά την ''συμβουλή'' της διάσημης ιταλίδας μούσας. Το σχεδιαστικό δίδυμο φαίνεται πως κάνει... ''στροφή'… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου