Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:50'
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:50'
Ιωάννα Σταμούλου
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καλαμάρια αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή ξεπαγώνετε τα κατεψυγμένα και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους.Σοτάρετε ελαφρά στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πλοκάμια του καλαμαριού και μετά από λίγο τα κυβάκια του λουκάνικου. Ρίχνετε και το πλιγούρι και ανακατεύετε να γυαλίσει. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την πικάντικη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο και ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι και ανάλογο πιπέρι. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανακατεύετε στη γέμιση των καλαμαριών τη μαντζουράνα και γεμίζετε (όχι μέχρι πάνω) τα καλαμάρια. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και αραδιάζετε τα γεμισμένα καλαμάρια στο τηγάνι με τη σάλτσα. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και ξαναβάζετε στη φωτιά. Βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό στο τηγάνι. Σερβίρετε σε πιάτα τα καλαμαράκια με λίγη σάλτσα και διακοσμείτε με κλαδάκια μαντζουράνας.
http://www.olivemagazine.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου