Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καλαμαράκια γεμιστά με λουκάνικο, πλιγούρι και πικάντικη σάλτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:50'
Ιωάννα Σταμούλου


Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καλαμάρια αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή ξεπαγώνετε τα κατεψυγμένα και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους.

Σοτάρετε ελαφρά στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πλοκάμια του καλαμαριού και μετά από λίγο τα κυβάκια του λουκάνικου. Ρίχνετε και το πλιγούρι και ανακατεύετε να γυαλίσει. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την πικάντικη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο και ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι και ανάλογο πιπέρι. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ανακατεύετε στη γέμιση των καλαμαριών τη μαντζουράνα και γεμίζετε (όχι μέχρι πάνω) τα καλαμάρια. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και αραδιάζετε τα γεμισμένα καλαμάρια στο τηγάνι με τη σάλτσα. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και ξαναβάζετε στη φωτιά. Βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό στο τηγάνι. Σερβίρετε σε πιάτα τα καλαμαράκια με λίγη σάλτσα και διακοσμείτε με κλαδάκια μαντζουράνας.

http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

  • Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα Υλικά για 8-10 άτομα Προετοιμασία 20 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Υλικά -1/2 κιλό κρέμα γάλακτος -8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1 βανίλια -8 αβγά -1½ φλιτζάνι αμύγδαλα -1½ φλιτζάνι ζάχαρη Eκτέλεση Ζεσταίνουμε… Read More
  • ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού. Υλικά για 4 κοκτέηλ 20 φύλλα δυόσμο 4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια 4 σφηνάκια ρούμι ½ φλυτζάνι σι… Read More
  • Τηγάνισμα: Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για λόγους υγείας Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα. Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορ… Read More
  • Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου Διαδικασία Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπ… Read More
  • Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:20' Έτοιμο σε:50' … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου