Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Mojito





Ε
τοιμάζουμε το δημοφιλές κοκτέιλ και το απολαμβάνουμε συζητώντας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.
Υλικά
  • 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη
  • 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας
  • 50 ml ρούμι, λευκό ή μαύρο
  • σόδα
γαρνιτούρα
  • φέτα λάιμ
  • μια φουντίτσα δυόσμου

Διαδικασία Σε ένα ψηλό ποτήρι με φαρδύ στόμιο (βλέπε φωτ.) βάζουμε το λάιμ και τη ζάχαρη. Τα πιέζουμε με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας και πιέζουμε ελαφρώς 2-3 φορές. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και στη συνέχεια το ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και μια μικρή φουντίτσα δυόσμου.

Παραλλαγή Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή για να φτιάξουμε mojito αλλά είναι λιγάκι πιο χρονοβόρα. Σε ένα ψηλό και φαρδύ ποτήρι βάζουμε 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας και τα πιέζουμε ελαφρώς 2-3 φορές με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε 20 ml φρέσκο χυμό λάιμ20 ml σιρόπι ζάχαρης*, τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και 50 ml ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά με τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας. Απογεμίζουμε με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με σόδα.

Συμβουλές
  • Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
  • Το *σιρόπι το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.


    http://www.gastronomos.gr/sintages/2357/mojito

Related Posts:

  • Γαύρος πλακί στο φούρνο Κλασική συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και γίνεται είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα. Ο Μανώλης Ασλάνογλου προτείνει ένα συνδυασμό τηγανιού και φούρνου. Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό γαύρος, … Read More
  • 8 τρόποι να φάτε κεράσια αλλιώς Βρίσκονται στην εποχή τους, αποτελούν ιδανικό σνακ, είναι δροσερά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, πέραν του κλασικού, προκειμένου να μπουν περισσότερο στη διατροφή μας. Οι … Read More
  • Χοιρινά μπριζολάκια με λεμόνι και θυμάρι Προετοιμασία: 5΄, Μαγείρεμα: περίπου 18΄ Υλικά για 4 άτομα: 4 χοιρινά μπριζολάκια από «κόντρα», πάχους περίπου 1 εκ., αχτύπητα, με το κόκαλο 140 ml λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 2 κουτ. … Read More
  • Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ Οι δύο πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά. Φτιάξτε τις και όλοι θα λιώνουν από επιθυμία να τις δοκιμάσουν. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος… Read More
  • Ποια μπυρα να διαλέξω; Lager, Pilsner, Ale, Weiss... Οι λέξεις μοιάζουν «κινέζικες» κι ας έχουν να κάνουν με το γνωστό μας ποτήρι δροσερής, απολαυστικής μπίρας. Τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις μπίρες και τι στις τιμές τους; Πώς να διαλέξουμε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου