Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα


Ηλίας Μαμαλάκης
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:


Μερίδες:για μια φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες


Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα βερίκοκα. Τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο βούτυρο και από τις δύο όψεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε χωρίς να τα διαλύσετε. Σβήνετε με την cachaca. Αφήνετε να εξατμιστεί και τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε το ζελέ: Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει και να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη με το ξύσμα του λάιμ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό λάιμ και το χυμό λεμονιού μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό. Προσθέτετε και το μίγμα από το ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνετε τη cachaca.

Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει έντονα το μίγμα. Προσθέτετε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αποσύρετε το ζελέ caipirinha από τη φωτιά και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το μοιράζετε σε ποτήρια. Εναλλακτικά το αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα και το παγώνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βρέχετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό και ξεφορμάρετε το ζελέ σε στρογγυλή πιατέλα. Το διακοσμείτε περιμετρικά με τα σοταρισμένα βερίκοκα και φυλλαράκια δυόσμου.

http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

  • Κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο: 30΄, Τηγάνισμα: 20΄ - 30΄ συνολικά Υλικά (για 35 - 40 κεφτέδες)Για τους κεφτέδες 100 ml λευκό ξηρό κρασί 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμ… Read More
  • Πλούσιο σορμπέ σοκολάτας Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 7½ ώρες Υλικά (για περίπου 1.300 γρ.) 750 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. κουβερτούρα 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Διαδικασία Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε… Read More
  • London Dry Gin -Plymouth Gin O λόρδος Μπάιρον αναφέρει το 1820 σε μια επιστολή του ότι ο κέδρος της Τοσκάνης θεωρείται το πιο πλούσιο από τα υλικά με τα οποία αρωματίζουν το τζιν οι συμπατριώτες του. Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε αυτήν τη λ… Read More
  • Χταποδομακαρονάδα φούρνου Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄  Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο 500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας… Read More
  • Η νοστιμότερη μπάλα Αχ ο κεφτές! Και βέβαια δεν φταις εσύ που θες να τους φας όλους... Ενας κεφτές φτιάχνεται από τα πάντα. Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, μυρωδικά, όσπρια, ό,τι κι αν φανταστείς να βάλεις στη ζύμη του θα σου δώσει μια απλή… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου