Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ισπανικό παραδοσιακό πιάτο είναι από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε με τα χεράκια σας!
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Βάζετε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το chorizo ή το μπέικον χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζετε με μια κουτάλα και το αφήνετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στο πιάτο με το chorizo.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 3 λεπτά και ρίχνετε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φασολάκια, τον ζωμό, το σαφράν, την ντομάτα και το chorizo. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.Αφαιρείτε το καπάκι και βάζετε τις γαρίδες, τα μύδια και τις αχιβάδες. Ξανασκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
http://www.olivemagazine.gr/recipe
Related Posts:
Καλωσήρθατε στο γυάλινο σπίτι γύρω από το δέντρο
Στην ερώτηση τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να κόβουμε τα δέντρα κι αντί γι' αυτό χτίζαμε σπίτια γύρω τους, η απάντηση του Καζάκου αρχιτέκτονα Αϊμπέκ Αλμάσοφ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
"Πριν δυο χρόνια, σχεδίασα … Read More
10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!
Το να ταξιδεύεις στον κόσμο είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία για τον καθένα. Άλλωστε πάντα υπάρχουν λόγοι για να ταξιδέψεις. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα μέρη που πρέπει να πάτε όσο είστε ελεύθεροι…
… Read More
Κρέμα λεμονιού
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 5 ώρες
Υλικά (για 10 μερίδες)
1 κιλό κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χυμός λεμονιού, καλά σουρωμένος
Διαδικασία… Read More
Εσώρουχα, μια γυμνή αθέατη ιστορία
Είναι τα πιο προσωπικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Φτιαγμένα για να φοριούνται κατάσαρκα και να μένουν κρυφά. Το σχέδιο, το ύφασμα και το στυλ τους απηχούν κοινωνικές δομές, αντιλήψεις περί ηθικής και σεξουαλικότητας,… Read More
Μους φράουλας σε ποτήρι
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο (για τη μους): 3- 4 ώρες
Υλικά (για 8-10 μερίδες)
Για τη σάλτσα φράουλας
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
50 γρ. ζάχαρη κρ… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου