Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ισπανικό παραδοσιακό πιάτο είναι από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε με τα χεράκια σας!
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Βάζετε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το chorizo ή το μπέικον χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζετε με μια κουτάλα και το αφήνετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στο πιάτο με το chorizo.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 3 λεπτά και ρίχνετε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φασολάκια, τον ζωμό, το σαφράν, την ντομάτα και το chorizo. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.Αφαιρείτε το καπάκι και βάζετε τις γαρίδες, τα μύδια και τις αχιβάδες. Ξανασκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
http://www.olivemagazine.gr/recipe
Related Posts:
Χωρίς air condition: 6 κόλπα για δροσερό σπίτι, χωρίς περιττά έξοδα [εικόνες]
Το air condition είναι ένα μικρό θαύμα για την ανθρωπότητα. Κάθε φορά που ο τόπος βράζει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ευχαριστούν τον άνθρωπο που είχε την ιδέα -για την ιστορία ο Γουίλις Κάριερ είναι ο «πατέρας» του.
Οι … Read More
Το hypercar Aston Martin – Red Bull παρουσιάστηκε στο Μονακό
Η Aston Martin και η Red Bull παρουσίασαν στο Μονακό, στο περιθώριο του Grand Prix, ένα μοντέλο του AM-RB 001σε πραγματικό μέγεθος.Το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για το κανονικό του λανσάρισμα το καλοκαίρι του 2018. Όμ… Read More
Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα
Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρ… Read More
Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
Το πολυαγαπημένο μας παρφέ με την προσθήκη γιαουρτιού μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικά τέλειο γλύκισμα. Parfait!
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:4:0'
γιαούρτι, παγωτό,&nb… Read More
Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio ΤσοκούνογλουΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 30 λεπτάΜαγείρεμα 1… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου