Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ισπανικό παραδοσιακό πιάτο είναι από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε με τα χεράκια σας!
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Βάζετε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το chorizo ή το μπέικον χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζετε με μια κουτάλα και το αφήνετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στο πιάτο με το chorizo.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 3 λεπτά και ρίχνετε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φασολάκια, τον ζωμό, το σαφράν, την ντομάτα και το chorizo. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.Αφαιρείτε το καπάκι και βάζετε τις γαρίδες, τα μύδια και τις αχιβάδες. Ξανασκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
http://www.olivemagazine.gr/recipe
Related Posts:
Χοιρινά μπριζολάκια με λεμόνι και θυμάρι
Προετοιμασία: 5΄, Μαγείρεμα: περίπου 18΄
Υλικά για 4 άτομα:
4 χοιρινά μπριζολάκια από «κόντρα», πάχους περίπου
1 εκ., αχτύπητα, με το κόκαλο
140 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. … Read More
Γαύρος πλακί στο φούρνο
Κλασική συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και γίνεται είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα. Ο Μανώλης Ασλάνογλου προτείνει ένα συνδυασμό τηγανιού και φούρνου.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό γαύρος, … Read More
Η Αθήνα στους 25 top ρομαντικούς προορισμούς για το καλοκαίρι
Η Αθήνα, και όχι η Σαντορίνη, όπως θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβάνεται στους 26 καλύτερους ρομαντικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Travel+Leisure. Η ελληνική πρωτεύουσα… Read More
Τσεχία: Φυλλάδια συμβουλεύουν Άραβες τουρίστες να μην πέφτουν στις πισίνες... με τα ρούχα!
Η πόλη Teplice στην Τσεχία είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της - Κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από αραβικές χώρες - Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας αναγκάστηκε να εκδώσει φυλλάδια με οδηγ… Read More
Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ
Οι δύο πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά. Φτιάξτε τις και όλοι θα λιώνουν από επιθυμία να τις δοκιμάσουν.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος… Read More
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου