Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Δημήτρης Σκαρμούτσος
ΣΥΝΤΑΓΗ 



Διαδικασία

Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο. 

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1/

Related Posts:

  • Το Αιγαίο στο σινεμά: η Σαντορίνη της Λάρα Κροφτ Το 2003 η περίφημη Λάρα Κροφτ της Αντζελίνα Τζολί έκανε μια στάση στην ακόμη πιο ξακουστή Οία. Η Σαντορίνη είναι ένα από τα δύο με τρία δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, τα οποία κάθε πολίτης του κόσμου θέλει… Read More
  • Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι Συνταγή: Κώστα Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioΜ/Λάμπρος ΜέντζοςΥλικά για 8 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 40 λεπτάΜαγείρεμα&nbs… Read More
  • Tips για εναν καλοκαιρινο κηπο . Μερικές ωραίες ιδέες! Οι στιγμές χαλάρωσης είναι πολύ σημαντικές στο τέλος της μέρας. Για το λόγο αυτό μετατρέψτε το κήπο ή τη βεράντα σας σε μια μικρή «όαση». Δημιουργήστε σύμφωνα με το προσωπικό σας στιλ συνθέσεις από … Read More
  • Torta Pasqualina Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα Υλικά για 12 κομμάτια Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέ… Read More
  • 20 διάσημες που κατηγορήθηκαν για τις καμπύλες τους Σκληρά τα σχόλια για αυτές τις 20 Ελληνίδες και ξένες διάσημες κυρίες που δεν ανήκουν στο σωματότυπο του μοντέλου. Πρόκειται για πετυχημένες celebrities που «κρίθηκαν» αυστηρά από τα media για τις... ανεπίτρεπτες κ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου