Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Δημήτρης Σκαρμούτσος
ΣΥΝΤΑΓΗ 



Διαδικασία

Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο. 

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1/

Related Posts:

  • Παγωτό φυστίκι 30 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδα/ες 1 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Δροσιστικό επιδόρπιο με άρωμα και γεύση φυστικιού!!! Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα τα φυστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσέχο… Read More
  • Φαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάτας Υλικά (για περίπου 30 τεμ.) Για τα κεφτεδάκια  250 γρ. φάβα 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα τα φύλλα από 1 … Read More
  • Ντομάτεs γεμιστέs με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό Υλικά (για 6 άτομα) 12 μέτριες ντομάτες 240 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 120 γρ. ρύζι νυχάκι 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος 150 ml … Read More
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄,Ψήσιμο: 35΄ - 40΄   Υλικά (για 4 άτομα) 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες 2 … Read More
  • Popsicles με γιαούρτι και φράουλες 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 10 Μερίδα/ες 1 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου