Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Σπαγκέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα






Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία:
 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο:50΄
Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα:
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

http://www.kathimerini.gr/854871/article/gastronomos/syntages/spagketi-foyrnoy-me-pleyrwtoys-kai-graviera

Related Posts:

  • Σπαγκέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο:50΄ Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα: 500 γρ. σπαγκέτι 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα… Read More
  • Mojito Ετοιμάζουμε το δημοφιλές κοκτέιλ και το απολαμβάνουμε συζητώντας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Υλικά 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας 50 ml ρού… Read More
  • Kαρπούζι:το παρεξηγημένο φρούτο του καλοκαιριού Δροσερό, γευστικό, ξεδιψαστικό και για αρκετούς, καρπούζι ίσον μπελάδες. Όχι γιατί το καρπούζι είναι παχυντικό, αλλά γιατί η ποσότητα που καταναλώνουμε μπορεί να είναι υπερβολική, μιας και «τραβιέται» αρκετά. Ο βασιλιάς … Read More
  • Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό Μια πίτσα με αρώματα ελληνικά και αφράτη ζύμη. Ποιος μπορεί να της  ΣΥΝΤΑΓΗ  Δημήτρης Σκαρμούτσος Διαδικασία Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το… Read More
  • 3 υπεροχα Smoothies για επίπεδη κοιλιά! Smoothie με μήλο και σπανάκι Αυτό το υγιεινό smoothie έχει σπανάκι μέσα αλλά τη γεύση του την "σκεπάζουν" τα μήλα και η κανέλα.Βάλε στο μπλέντερ:-χυμό μήλου-αχλάδι-μήλο-σπανάκι-κανέλα -πάγοΠρόσθεσε νερό στο μείγμα… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου