Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Σπαγκέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα






Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία:
 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο:50΄
Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα:
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

http://www.kathimerini.gr/854871/article/gastronomos/syntages/spagketi-foyrnoy-me-pleyrwtoys-kai-graviera

Related Posts:

  • Όλοι οι λόγοι που τα καλοκαιρινά φρούτα είναι... θησαυρός! Ποια είναι τα οφέλη τους, πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε, σύμφωνα με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Ευγενία Παπαδήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το καλοκαίρι η όρεξή σας μειώνεται&n… Read More
  • Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα Υλικά για 4 άτομα Υλικά-1 πακέτο σπαγγέτι-4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα-4 αβγά-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο-1 κουτ. σούπας βούτυρο-αλάτι, πιπέρι Eκτέλεση Bράζουμε αρκετό … Read More
  • Αρνίσιο μπούτι ψητό στα κάρβουνα με σάλτσα μαιντανού Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 15 λεπτάΑναμονή 2 μέρες (μαρινάρισμα)Μαγείρεμα 25 λεπτά Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένοΓια τη μαρινάδα-2 κεσεδάκια γιαούρτι-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο-1 κρεμμύδι ψιλοκομμέ… Read More
  • Κρέμα λεμονιού Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 5 ώρες   Υλικά (για 10 μερίδες) 1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. χυμός λεμονιού, καλά σουρωμένος Διαδικασία… Read More
  • Παέγια με θαλασσινά και λουκάνικο Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ισπανικό παραδοσιακό πιάτο είναι από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε με τα χεράκια σας! Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου