Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Σπαγκέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα






Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία:
 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο:50΄
Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα:
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

http://www.kathimerini.gr/854871/article/gastronomos/syntages/spagketi-foyrnoy-me-pleyrwtoys-kai-graviera

Related Posts:

  • Bότκα Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι –που την ανακάλυψαν πρώτοι– «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες κ… Read More
  • Σοφρίτο Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό. Υλικά 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες πά… Read More
  • Παγωτό με φιστίκι Αιγίνης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Επιμέλεια - Food Styling: MIME.COM, Φωτογραφία: Παύλος ΤσοκούνογλουΥλικά για 8-10 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 8 ώρες Υλικά-1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο-1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο-3 αβ… Read More
  • Εκμέκ κανταΐφι Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςΥλικά για 10 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΑναμονή 3 ώρεςΜαγείρεμα 20… Read More
  • Κολοκυθοκεφτέδες με αμύγδαλα και χούμους Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.comΥλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-4 κολοκυθάκια μ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου