Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μους φράουλας σε ποτήρι






Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 
30΄, Αναμονή στο ψυγείο (για τη μους): 3- 4 ώρες    
Υλικά (για 8-10 μερίδες)
Για τη σάλτσα φράουλας
  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ. φύλλα ζελατίνης(έτσι η σος θα γίνει παχύρρευστη)
Για τη μους
  • 600 γρ. φράουλες
  • 40 γρ. ζάχαρη (αν θέλουμε τη μους πιο γλυκιά, διπλασιάζουμε τη ζάχαρη)
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης   
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουμε τη ζελατίνασε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (περίπου 45°C - αν δεν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να το αισθανόμαστε αρκετά ζεστό στα χείλη). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τη ζελατίνα, την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα φράουλας και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα, θα χρειαστεί να χτυπήσουμε λίγο τη σάλτσα με το σύρμα.

Μους φράουλας: Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (45° C). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσουν.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα φράουλας, ανακατεύουμε και με μια σπάτουλα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις τη χτυπημένη κρέμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε τη μους με τη σάλτσα φράουλας.

Μυστικό: Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα φράουλας σε παγοκύστες στην κατάψυξη από την προηγουμένη. Θα σερβίρουμε τα φραουλοπαγάκια πάνω στη μους, εντείνοντας έτσι την αίσθηση δροσιάς.


http://www.kathimerini.gr/861737/article/gastronomos/syntages/moys-fraoylas-se-pothri

Related Posts:

  • Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση! Τις περισσότερες φορές βλέπετε τους τσιμεντόλιθους δίπλα από κάποια οικοδομή ή παρατημένους κάπου γιατί απλά περίσσεψαν. Είναι αρκετά αδιάφοροι για να τους κοιτάξετε και δεύτερη φορά εκτός κι αν ενοχλούν το οπτικό σα… Read More
  • Φτιάξτε το πιο Μυρωδάτο Καλοκαιρινό Εντομοαπωθητικό! Το καλοκαίρι έφτασε και τα κουνούπια κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους! Το πρώτο ζουζούνισμα κουνουπιού σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού. Παράλληλα μας υπενθυμίζει πως πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας … Read More
  • Σάντουιτς παγωτό με κούκις Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς γίνονται με κούκις και παγωτό και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Για ακόμη πιο “μπισκοτένια” γεύση, φτιάξτε τα με Μίγμα για Παγωτό με γεύση Cookies & Cream ΓΙΩΤΗΣ. Μερίδε… Read More
  • Ποια διάσημη πήγε για μπάνιο με τον γιο της και τρέλανε το Instagram; Είναι τριών ετών πια και της έχει κλέψει την καρδιά και το μυαλό. Ο λόγος για τηΝάταλι Θάνου και τον γιο της Άρη, που είναι αχώριστοι. Η σέξι μαμά που πηγαίνει καθημερινά σχεδόν για μπάνιο με τον γιο της, αφού ζουν στ… Read More
  • Το μπικίνι έγινε 70 ετών Τα 70 του χρόνια κλείνει φέτος η κατ’ εξοχήν επιλογή των γυναικών για την παραλία, το μπικίνι. Το -σχεδιασμένο από τον Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ- πρώτο σύγχρονο μπικίνι παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια ε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου