Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μους φράουλας σε ποτήρι






Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 
30΄, Αναμονή στο ψυγείο (για τη μους): 3- 4 ώρες    
Υλικά (για 8-10 μερίδες)
Για τη σάλτσα φράουλας
  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ. φύλλα ζελατίνης(έτσι η σος θα γίνει παχύρρευστη)
Για τη μους
  • 600 γρ. φράουλες
  • 40 γρ. ζάχαρη (αν θέλουμε τη μους πιο γλυκιά, διπλασιάζουμε τη ζάχαρη)
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης   
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουμε τη ζελατίνασε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (περίπου 45°C - αν δεν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να το αισθανόμαστε αρκετά ζεστό στα χείλη). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τη ζελατίνα, την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα φράουλας και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα, θα χρειαστεί να χτυπήσουμε λίγο τη σάλτσα με το σύρμα.

Μους φράουλας: Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (45° C). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσουν.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα φράουλας, ανακατεύουμε και με μια σπάτουλα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις τη χτυπημένη κρέμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε τη μους με τη σάλτσα φράουλας.

Μυστικό: Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα φράουλας σε παγοκύστες στην κατάψυξη από την προηγουμένη. Θα σερβίρουμε τα φραουλοπαγάκια πάνω στη μους, εντείνοντας έτσι την αίσθηση δροσιάς.


http://www.kathimerini.gr/861737/article/gastronomos/syntages/moys-fraoylas-se-pothri

Related Posts:

  • Γρανίτα γλυκολέμονου Συνταγή: Τόνυ Καβαλιέρος, Επιμέλεια- Food styling: Mime.com, Φωτογραφία: White Studio Προετοιμασία 15 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Yλικά -3 γλυκολέμονα κομμένα σε φετάκια και το ξύσμα του ενός -1 πιπερόριζα μικρή -… Read More
  • Ρολάκια σφολιάτας σαν pizza pesto αλλαντικά, παρμεζάνα, πέστο, πίτσα, ρολά, ρολάκια Ιδανικά και παντός καιρού, για όλες τις ώρες και όλες τις πείνες, αυτά τα ρολάκια μπορούν να αντικαταστήσουν μια κλασική πίτσα ή μια πίτα, μ… Read More
  • Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν Δύσκολο / Προετοιμασία: 15΄, Τηγάνισμα: 8΄ - 10΄   Υλικά (για 4 τεμάχια): 8 εσκαλόπ από χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά, σαν… Read More
  • Εκμέκ κανταΐφι Υλικά για 10 άτομα Προετοιμασία 30 λεπτά Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 20 λεπτά Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.) -1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο -1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμέν… Read More
  • Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και κρουτόν Προετοιμασία: περίπου 40΄ Μαγείρεμα: 6΄- 7΄  Υλικά για 6 - 8 άτομα: τα φύλλα από 3 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη 250 γρ. ψωμί χωρι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου