Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Carne alla pizzaiola




Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, λεπτές, περίπου 140 γρ. η καθεμιά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνουν περισσότερο)
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μόνο μεγάλα σούπερ μάρκετ)  ή 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:


Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες μαζί) για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό. Ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.

-> Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (αν μείνουν οι μπριζόλες πολλή ώρα, θα στεγνώσουν) με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Τι πίνουμε: Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι.

http://www.kathimerini.gr/847468/article/gastronomos/syntages/carne-alla-pizzaiola

Related Posts:

  • Bourbon Delight 2 ½ ουγγιά Bourbon3 κλωναράκια μέντας ή δυόσμου (έξι έως οκτώ μέτρια έως μεγάλα φύλλα)1 ½ κουταλάκι μαύρη ζάχαρη½ φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγοΣε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε δύο κλαδάκια μέντας με την μαύρη ζάχαρη και μία … Read More
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄,Ψήσιμο: 35΄ - 40΄   Υλικά (για 4 άτομα) 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες 2 … Read More
  • AΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΗΠΟΥΣ Πολλοί είναι αυτοί όπου προσπαθούν να δώσουν στο κήπο τους μια αναζωογονητική βουτιά χρώματος προσθέτοντας λουλούδια. Αρκετοί από αυτούς δίνουν τη δική τους μοναδική νότα ενισχύοντας αυτό το σχεδιασμό κάνοντας το χρώμα κυρ… Read More
  • Ποια είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου σύμφωνα με τους επιστήμονες - Την έλεγαν χοντρούλα Ερευνητές του πανεπιστημίου του Tέξας μελετώντας δεδομένα και στοιχεία δεκαετιών οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η γυναίκα που συγκεντρώνει όλα τα στάνταρτ για να ανακηρυχθεί ως η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου είναι το … Read More
  • Καλαμάρι γεμιστό ψητό Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου / Ειρήνη Σωφρονιάδη Υλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου