Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Παγωτό βερίκοκο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Ντίνα Νικολάου


Διαδικασία

Πλένετε καλά τα βερίκοκα και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί το μέλι και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Βάζετε τα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε καλά. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού και την προσθέτετε στο μπολ με τον πολτό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλικό μπολ και παγώνετε για 2 ώρες. Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάτε το παγωτό με το σύρμα. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα. Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, ρίχνετε εκεί το μίγμα και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.


http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF/

Related Posts:

  • Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα Υλικά για 8-10 άτομα Προετοιμασία 20 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Υλικά -1/2 κιλό κρέμα γάλακτος -8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1 βανίλια -8 αβγά -1½ φλιτζάνι αμύγδαλα -1½ φλιτζάνι ζάχαρη Eκτέλεση Ζεσταίνουμε… Read More
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:40' Έτοι… Read More
  • Σοφρίτο Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό. Υλικά 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες πά… Read More
  • ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού. Υλικά για 4 κοκτέηλ 20 φύλλα δυόσμο 4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια 4 σφηνάκια ρούμι ½ φλυτζάνι σι… Read More
  • Τηγάνισμα: Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για λόγους υγείας Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα. Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου