Κυριακή 29 Μαΐου 2016

8 τρόποι να φάτε κεράσια αλλιώς





Βρίσκονται στην εποχή τους, αποτελούν ιδανικό σνακ, είναι δροσερά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, πέραν του κλασικού, προκειμένου να μπουν περισσότερο στη διατροφή μας.
Οι λόγοι να φάμε κεράσια είναι πολλοί.


 Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, μας παρέχουν κάλιο και μαγνήσιο, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, κάνοντας καλό στην όραση, και C που τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθούν την πέψη, είναι αντιοξειδωτικά και όλα αυτά με μόλις 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι.
Ας δούμε, όμως, εκτός από τους λόγους και τους τρόπους που μπορούμε να τα φάμε και να τα απολαύσουμε ταυτόχρονα.
-Προσθέστε τα στη βρώμη που τρώτε κάθε πρωί, είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα.
-Φτιάξτε ένα γλυκό σνακ με κεράσια που θα έχετε προηγουμένως φυλάξει στην κατάψυξη. Αφού τα ξεπαγώσετε, προσθέστε τους λίγο εκχύλισμα αμυγδάλου,ρικότα, λίγο μέλι και τρίμματα από κράκερ.

-Σιγοβράστε τα, προσθέστε τους μπαλσάμικο και σερβίρετέ τα με φέτες ροδάκινου.Συνδυάστε τα με μια πουτίγκα ρυζιού, για να της δώσετε έξτρα γεύση.
-Προσθέστε τα στα smoothies σας.
-Χρησιμοποιήστε τον πολτό τους στη σάλτσα σας.
-Κόψτε τα κομματάκια και προσθέστε τα στις μπάρες ενέργειας
-Λιώστε λίγη κουβερτούρα ή σοκολάτα υγείας και αφού τους βγάλετε το κουκούτσι και τα κόψετε στα 2, περιχύστε τη πάνω τους.


http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/78011/8-tropoi-na-fate-kerasia-allios

Related Posts:

  • Εκμέκ κανταΐφι Υλικά για 10 άτομα Προετοιμασία 30 λεπτά Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 20 λεπτά Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.) -1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο -1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμέν… Read More
  • Το εκκλησάκι-σταυρός μέσα στο κατάλευκο Αιγαίο μας Μέσα στα βράχια της Σερίφου, ένα εκκλησάκι σε σχήμα σταυρού είναι το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας αρχιτεκτόνων ΟΡΑ. Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΡΑ (μια ανοιχτή πλατφόρμα για την αρχιτεκτονική) σχεδίασε το παρεκκλ… Read More
  • Γρανίτα γλυκολέμονου Συνταγή: Τόνυ Καβαλιέρος, Επιμέλεια- Food styling: Mime.com, Φωτογραφία: White Studio Προετοιμασία 15 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Yλικά -3 γλυκολέμονα κομμένα σε φετάκια και το ξύσμα του ενός -1 πιπερόριζα μικρή -… Read More
  • Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του. Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:… Read More
  • Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος της μπύρας; Ο Αλέξανδρος Σεϊντάνης του beer.gr αναλύει ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους… μπυρόβιους εκεί έξω: τη θερμοκρασία της μπύρας και πότε αυτή είναι σωστή. Με αφορμή την πληθώρα διαφορετικών ειδών που μπορεί κανείς… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου