Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Οι εχθροί του κρασιού: τι να μην τρώτε όταν το πίνετε



Μερικές γεύσεις αλλοιώνουν το κρασί και δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Διαβάστε ποιες είναι για να τις αποφύγετε!

Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα λευκά κρέατα -δεν χρειάζεται να είστε κρεατοφάγοι για να απολαύσετε το κρασί. Τα ζυμαρικά, το ψωμί και όλα τα τυριά σίγουρα ενισχύουν την αξία ενός καλού ποτηριού, όσο οποιοδήποτε κομμάτι κρέας. Στην πραγματικότητα, μάλλον φαίνεται ότι το κρασί συνδυάζεται με τα πάντα! Ψάρια, καυτερά, γλυκά, ακόμη και χάμπουργκερ, ενώ καμιά φορά μοιάζει να μην έχει όρια. Και όμως! Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που αναμφισβήτητα είναι εχθροί του κρασιού.

Τσίχλα: Θα μπορούσε να είναι μέντα, σταφύλι ή ακόμη και μια απλή τσιχλόφουσκα. Ό,τι και αν είναι, δεν θα πρέπει να είναι ένα πράγμα: στο στόμα σας. Οποιαδήποτε γεύση τσίχλας μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση που έχει το κρασί. Ακόμη και αν η τσίχλα είναι στο στόμα σας για ώρες κι έχει χάσει την ισχύ της, μπορεί να εξακολουθεί να έχει σημαντική επίδραση στη γεύση σας. Για το λόγο αυτό, ποτέ μην δοκιμάσετε κρασί, ενώ μασάτε τσίχλα και μην το κάνετε επίσης τις προηγούμενες ώρες πριν να πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Αν τυχαίνει να μασάτε τσίχλα, φτύστε την και καθαρίστε τον ουρανίσκο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να το γευτείτε καλύτερα.
Οδοντόκρεμα: Μην βουρτσίσετε τα δόντια σας ή μην χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα αμέσως πριν δοκιμάσετε ένα δείγμα κρασιού. To βούρτσισμα των δοντιών ή η χρήση στοματικού διαλύματος μπορούν να καταστρέψουν όλη την εμπειρία. Ακριβώς όπως μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας πριν από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι θα σας φέρει μια πικρή γεύση στο τέλος, το ίδιο θα γίνει αν συνδυάσετε οδοντόκρεμα με Ξινόμαυρο! Με αυτό δεν λέμε ότι οι πότες κρασιού δεν πρέπει ποτέ να φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή, απλώς να την εντάξουν ανάλογα με το πρόγραμμα τους και τη λίστα κρασιών τους και κυρίως στο τέλος μιας δοκιμής ή ενός γεύματος.



Δυόσμος/Μέντα:
 Ακριβώς όπως με το δίλημμα της οδοντόκρεμας, η κατανάλωση προϊόντων με γεύση δυόσμο πριν ή κατά τη διάρκεια της οινοποσίας αναιρεί την εμπειρία και αλλοιώνει τις γεύσεις. Έτσι, αφήστε στην άκρη τις καραμέλες μέντας, αγνοήστε τα σνακ με γεύση μέντας και πείτε όχι σε αυτό το παγωτό μέντα που έχετε στην κατάψυξη. Η γεύση μέντας μπορεί να εξουδετερώσει ακόμη και το ισχυρότερο κρασί, αφήνοντας, κυριολεκτικά, μια άσχημη γεύση στο στόμα σας. Ακόμη και κάτι μικρό, όπως το πιπίλισμα μιας καραμέλας μέντας, μπορεί να βλάψει την εμπειρία. Τα φύλλα μέντας και δυόσμου, όμως, μπορούν να καταναλωθούν.
Ξίδι: Στον κόσμο του κρασιού, το ξίδι πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Το ξίδι και το κρασί είναι ξεκάθαρα θανάσιμοι εχθροί! Για το λόγο αυτό, το ξίδι πρέπει να παραλείπεται, ακόμη και όταν πρόκειται για σαλάτα. Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές είναι να χρησιμοποιηθεί το κρασί ωςαναπληρωματικό του ξιδιού στο dressing μιας σαλάτας. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσετε σος βινεγκρέτ, φτιάξτε μια σος με λάδι, κρασί, και ό,τι καρυκεύματα θέλετε. Αυτό θα εμποδίσει το... salad bar σας, να αναμειχθεί με το μίνι μπαρ σας.

http://www.clickatlife.gr/geusi/story/76769/oi-exthroi-tou-krasiou-ti-na-min-trote-otan-to-pinete

Related Posts:

  • Το πρώτο εκτυπωμένο αεροπλάνο της Airbus Το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο, με την ονομασία THOR, παρουσίασε η Airbus στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο αεροδρόμιο Σένεφελντ, κοντά στο Βερολίνο. Το αεροπλανάκι -το οποίο θα μπορούσε … Read More
  • Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης H cachaca, το εθνικό ποτό της Βραζιλίας γίνεται η βάση για το διάσημο cocktail caipirinha αλλά και για δροσερό ζελέ που επίσης σας ξεσηκώνει. Μερίδες:για μια φόρμα Χρό… Read More
  • 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης! Το να ταξιδεύεις στον κόσμο είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία για τον καθένα. Άλλωστε πάντα υπάρχουν λόγοι για να ταξιδέψεις. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα μέρη που πρέπει να πάτε όσο είστε ελεύθεροι… … Read More
  • Μους φράουλας σε ποτήρι Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο (για τη μους): 3- 4 ώρες     Υλικά (για 8-10 μερίδες) Για τη σάλτσα φράουλας 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 50 γρ. ζάχαρη κρ… Read More
  • Mojito Ετοιμάζουμε το δημοφιλές κοκτέιλ και το απολαμβάνουμε συζητώντας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Υλικά 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας 50 ml ρού… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου