Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο






Προετοιμασία: 
15΄, Μαρινάρισμα: 1 - 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ - 25΄
Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια)
  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ.
  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.

Η μαρινάδα

Ανακατεύουμε 100 ml ούζο με 80 ml ελαιόλαδοτα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα, και φρεσκοτριμμένοπιπέρι.

Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.

Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 - 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια.

Το ψήσιμο
  • Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου  (σε μαντεμένια πλάκα ή στη σχάρα)
  • Στο γκριλ: Αρχικά ψήνουμε στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 22 - 25 λεπτά, συνολικά.

Τα συνοδευτικά
  • Ενδεικτικά, σας προτείνουμε μια γιαουρτόσαλτσα με τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε τις 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα που κρατήσαμε με 200 γρ. στραγγιστό πρόβειο (ή αγελαδινό) γιαούρτι και αλατοπίπερο, και συνοδεύουμε τα σουβλάκια, μαζί με πιλάφι.
  • Τυλιχτά σουβλάκια με μαραθόριζα και ψητά κολοκυθάκια:  Ψήνουμε αραβικές πίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν. Με κάθε πίτα τυλίγουμε τους κύβους από 1 καλαμάκι, 2 - 3 λεπτοκομμένες φέτες από κολοκυθάκι (τις οποίες έχουμε λαδώσει, τις έχουμε πασπαλίζει με αλάτι, πιπέρι και λίγο ξερό δυόσμο και τις έχουμε ψήσει για 10 λεπτά, στους 180° C) και 2 - 3 λεπτές φέτες ωμής μαραθόριζας.

    http://www.kathimerini.gr/861047/article/gastronomos/syntages/xoirina-soyvlakia-marinarismena-se-oyzo-kai-fresko-dyosmo

Related Posts:

  • Κοκτειλ Bloody Mary Μάθετε πώς να φτιάξετε το κοκτειλ Bloody Mary. Το πρώτο κοκτειλ Bloody Mary φτιάχτηκε στις αρχές του 1920 στο πασίγνωστο μπαρ "Harry's New York Bar" στο Παρίσι από έναν Αμερικανό μπαρτέντερ εν ονόματι "Fernand Petiot". … Read More
  • Καλαμαράκια γεμιστά με λουκάνικο, πλιγούρι και πικάντικη σάλτσα Μια ξεχωριστή συνταγή που “παντρεύει” βουνό και θάλασσα, με τα καλαμαράκια να γεμίζονται με λουκάνικα και πλιγούρι, ενώ πολύ γεύση χαρίζει στο πιάτο και η πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμ… Read More
  • Εκμέκ κανταΐφι Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςΥλικά για 10 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΑναμονή 3 ώρεςΜαγείρεμα 20… Read More
  • Κολοκυθοκεφτέδες με αμύγδαλα και χούμους Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.comΥλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-4 κολοκυθάκια μ… Read More
  • Παγωτό με φιστίκι Αιγίνης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Επιμέλεια - Food Styling: MIME.COM, Φωτογραφία: Παύλος ΤσοκούνογλουΥλικά για 8-10 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 8 ώρες Υλικά-1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο-1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο-3 αβ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου