Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Ηλίας Μαμαλάκης
ΣΥΝΤ


Διαδικασία

Ετοιμάζετε αρχικά τη γέμιση: Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.

Παίρνετε τα δύο ψαρονέφρια και τα τρυπάτε με το ειδικό εργαλείο κατά μήκος. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού του γλυκού τα γεμίζετε με το μίγμα της φέτας. Πιάνετε τις άκρες τους με μια οδοντογλυφίδα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα γεμιστά ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί και να πήξει η σάλτσα. Τα βγάζετε από τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα pesto: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι, το βασιλικό, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενής πολτός. Αν είναι πολύ πηχτός, αραιώνετε με λίγο νεράκι που προσθέτετε κουταλίτσα κουταλίτσα.

Βγάζετε τα ψαρονέφρια από το τηγάνι, τα κόβετε σε λεπτές φετούλες και τα περιχύνετε με τη σάλτσα pesto. Σερβίρετε στο τραπέζι γαρνίροντας με πουρέ σελινόριζας.


http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

  • Η νοστιμότερη μπάλα Αχ ο κεφτές! Και βέβαια δεν φταις εσύ που θες να τους φας όλους... Ενας κεφτές φτιάχνεται από τα πάντα. Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, μυρωδικά, όσπρια, ό,τι κι αν φανταστείς να βάλεις στη ζύμη του θα σου δώσει μια απλή… Read More
  • Πλούσιο σορμπέ σοκολάτας Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 7½ ώρες Υλικά (για περίπου 1.300 γρ.) 750 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. κουβερτούρα 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Διαδικασία Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε… Read More
  • London Dry Gin -Plymouth Gin O λόρδος Μπάιρον αναφέρει το 1820 σε μια επιστολή του ότι ο κέδρος της Τοσκάνης θεωρείται το πιο πλούσιο από τα υλικά με τα οποία αρωματίζουν το τζιν οι συμπατριώτες του. Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε αυτήν τη λ… Read More
  • Σύκο:Τα 10 οφέλη του, από το αδυνάτισμα μέχρι προστασία από τον καρκίνο Σύκο, το superfood του καλοκαιριού – Τα 10 οφέλη του, από το αδυνάτισμα μέχρι προστασία από τον καρκίνο (λίστα) Το σύκο είναι το φρούτο του καλοκαιριού!Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει … Read More
  • Κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο: 30΄, Τηγάνισμα: 20΄ - 30΄ συνολικά Υλικά (για 35 - 40 κεφτέδες)Για τους κεφτέδες 100 ml λευκό ξηρό κρασί 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου