50 λεπτά/Οικογενειακο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στα δύο κατά μήκος. Με το πλατύ μέρος του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια από τη βανίλια και τα βάζουμε μέσα στο γάλα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τους λοβούς από τη βανίλια και το αλάτι τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Όταν το μείγμα έρθει σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
- Βάζουμε και άλλη μία και μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα... (Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα μας να φτάσει στους 85 βαθμούς).
- Περνάμε το μείγμα από μια σίτα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη που να εφάπτεται όμως πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ για να γίνουν πουρές.
- Ανακατεύουμε καλά τον πουρέ και το χυμό λεμονιού με το μείγμα της κρέμας.
- Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή και σερβίρουμε.
http://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/pagwto-fraoyla
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου