Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι



Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.


Ελένη Ψυχούλη

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

http://www.olivemagazine.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου