Μια εικονα που βλεπει κανεις σχεδον σε ολον τον Δημο μας
Πολυ σωστα εχει εκδωθει ρητη εντολη απαγορευσης καυσης Αγροτοδασικων αποβλητων για τον φοβο εκδηλωσης πυρκαγιων απο 1 Μαιου εως 31 Οκτωμβριου .
Παρα πολυ σωστα ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ υποχρεωτικη η αποψίλωση από ξερά χόρτα οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός κωμοπόλεων και οικισμών,παλι υπο τον φοβο εκδηλωσεων και μεταδοσης πυρκαγιας
Παρα πολυ σωστα η Πυροσβεστικη επιβαλλει μεγαλα προστιμα για παραβιαση των πιο πανω εντολων -κανονων

Ομως οταν ο ιδιοκτητης του αγρου η χωραφιου καθαρισει τον χωρο του απο τα χορτα και δεν προλαβει να τα καψει τι κανει????
Εδω παει γαντι το γνωστο
Οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε!!!!!
Δεν θα επρεπε σε εναν αγροτικο Δημο σαν τον δικο μας με χιλιαδες κτηματα ,(και χιλιαδες τονους χορτα που βρισκονται λοφισκους σχεδον μεσα στο καθε κτημα η σε καθε καδο σκουπιδιων ) να υπαρχει κεντρικος ενας χωρος εναποθεσης των χορτων ????

Ενας ας πουμε μικρος χυτα για χορτα και ξερα κλαδια??
Ολοι οσοι δεν προλαβαν να τα καψουν η θα βαλουν φωτια αγνοωντας καθε διαταξη ,για να τα ξεφορτωθουν η θα τα εχουν να τα καμαρωνουν στο κτημα τους μεχρι τον Νοεμβρη ,πραγμα που σημαινει δεκαδες πιθανες εστιες αναφλεξης μεσα στα ορια του Δημου μας .
Αντι υστερογραφου
Οι κουτο Φραγκοι στο εξωτερικο πχ τα ΑγροτοΔασικα αποβλητα αφου τα συλλεξουν τα μετατρεπουν σε πελλετ και με αυτα ζεσταινουν κατα τους χειμερινους μηνες κοινωνικες δομες (Σχολεια -Εστιες κλπ)
Αυτα συνηθως τα προτζεκτ στο εξωτερικο ειναι συμμετοχικα δηλαδη κοινες δρασεις των Δημων με ιδιωτικες εταιρειες
Αλλη μια λυση ειναι η κομποστοποιηση - το να γινουν τα αποβλητα λιπασμα δηλαδη
Ας πρωτοτυπησουμε και σε κατι εδω στον Ωρωπο
Πιθανολογουμε οτι εδω ο Δημος Ωρωπου λυνοντας αυτο το θεμα μπορει να προσφερει ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σε εμας τους δημοτες !!
Στην συνεχεια παραθετουμε τον ορισμο της βιομαζας και τα ωφελη αυτης με βιντεακι προσπαθωντας να δωσουμε ιδεες
----------------------------------------
Η βιομάζα με την ευρύτερη έννοια του όρου περιλαμβάνει οποιοδήποτε υλικό προέρχεται από ζωντανούς οργανισμούς. Ειδικότερα, η βιομάζα για ενεργειακούς σκοπούς, περιλαμβάνει κάθε τύπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή στερεών, υγρών και/ ή αέριων καυσίμων. Στην πράξη υπάρχουν δύο τύποι βιομάζας. Πρώτον, οι υπολειμματικές μορφές (τα κάθε είδους φυτικά υπολείμματα και ζωικά απόβλητα και τα απορρίμματα) και δεύτερον η βιομάζα που παράγεται από ενεργειακές καλλιέργειες.
Οι κύριες εφαρμογές με καύσιμο βιομάζα είναι:
Θέρμανση θερμοκηπίων : Σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες διαθέσιμης βιομάζας, χρησιμοποιείται η βιομάζα σαν καύσιμο σε κατάλληλους λέβητες για τη θέρμανση θερμοκηπίων.
Θέρμανση κτιρίων με καύση βιομάζας σε ατομικούς/κεντρικούς λέβητες : Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση κτιρίων ατομικοί/κεντρικοί λέβητες πυρηνόξυλου.
Παραγωγή ενέργειας σε γεωργικές βιομηχανίες : Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιείται από γεωργικές βιομηχανίες στις οποίες η βιομάζα προκύπτει σε σημαντικές ποσότητες σαν υπόλειμμα ή υποπροϊόν της παραγωγικής διαδικασίας και έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε θερμότητα. Εκκοκκιστήρια, πυρηνελαιουργεία, βιομηχανίες ρυζιού καθώς και βιοτεχνίες κονσερβοποίησης καίνε τα υπολείμματά τους (υπολείμματα εκκοκκισμού, πυρηνόξυλο, φλοιοί και κουκούτσια, αντίστοιχα) για την κάλυψη των θερμικών τους αναγκών ή/και μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια.
Παραγωγή ενέργειας σε βιομηχανίες ξύλου : Τα υπολείμματα βιομηχανιών επεξεργασίας ξύλου (πριονίδι, πούδρα, ξακρίδια κλπ) χρησιμοποιούνται για τη κάλυψη των θερμικών αναγκών της διεργασίας καθώς και για την θέρμανση των κτιρίων.
Τηλεθέρμανση : είναι η προμήθεια θέρμανσης χώρων καθώς και θερμού νερού χρήσης σε ένα σύνολο κτιρίων, έναν οικισμό, ένα χωριό ή μια πόλη, από έναν κεντρικό σταθμό παραγωγής θερμότητας. H θερμότητα μεταφέρεται με προ-μονωμένο δίκτυο αγωγών από το σταθμό προς τα θερμαινόμενα κτίρια .
Παραγωγή ενέργειας σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ): Τοβιοαέριο που παράγεται από την αναερόβια χώνευση των υγρών αποβλήτων σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού, και των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ καίγεται σε μηχανές εσωτερικής καύσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα μπορεί να αξιοποιείται η θερμική ενέργεια των καυσαερίων και του ψυκτικού μέσου των μηχανών για να καλυφθούν ανάγκες τις διεργασίας ή/και άλλες ανάγκες θέρμανσης (πχ θέρμανση κτιρίων).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου