αλλαντικά, παρμεζάνα, πέστο, πίτσα, ρολά, ρολάκια
Ιδανικά και παντός καιρού, για όλες τις ώρες και όλες τις πείνες, αυτά τα ρολάκια μπορούν να αντικαταστήσουν μια κλασική πίτσα ή μια πίτα, με πολλά αρώματα και μια εντελώς πρωτότυπη γεύση. Το μυστικό είναι να τα φάτε ζεστά – καυτά, μόλις βγουν από το φούρνο, αυστηρά!
Μερίδες:για 10-12 ρολάκια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Χοντροκόβετε τα μυρωδικά και τα χτυπάτε στο μούλτι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βγάζετε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο και την απλώνετε στον πάγκο με την φαρδύτερη πλευρά προς το μέρος σας. Απλώνετε στην επιφάνεια πρώτα το ζαμπόν ή τη μορταδέλα, πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα το τυρί και τελειώνετε με το αρωματικό λάδι.Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε ρολάκια πλάτος περίπου 2εκ.
Μεταφέρετε τα ροκάκια με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
http://www.olivemagazine.gr/
Χοντροκόβετε τα μυρωδικά και τα χτυπάτε στο μούλτι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βγάζετε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο και την απλώνετε στον πάγκο με την φαρδύτερη πλευρά προς το μέρος σας. Απλώνετε στην επιφάνεια πρώτα το ζαμπόν ή τη μορταδέλα, πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα το τυρί και τελειώνετε με το αρωματικό λάδι.Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε ρολάκια πλάτος περίπου 2εκ.
Μεταφέρετε τα ροκάκια με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα, περίπου 20 - 30 λεπτά.
http://www.olivemagazine.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου