Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη


Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr

Related Posts:

  • Torta Pasqualina Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα Υλικά για 12 κομμάτια Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέ… Read More
  • Πού βρίσκονται σήμερα 10+1 Ελληνίδες που σάρωσαν στις πασαρέλες του κόσμου Ιδού που βρίσκονται σήμερα oι Ελληνίδες μοντέλες δεν έχουν προξενήσει κανονικό σεισμό στις πασαρέλες στο πέρασμα του χρόνου!  Μπορεί τελευταία να μας έχουν κατακλύσει τα ξένα μοντέλα, όμως σε καμία περίπτωση αυτό… Read More
  • 20 διάσημες που κατηγορήθηκαν για τις καμπύλες τους Σκληρά τα σχόλια για αυτές τις 20 Ελληνίδες και ξένες διάσημες κυρίες που δεν ανήκουν στο σωματότυπο του μοντέλου. Πρόκειται για πετυχημένες celebrities που «κρίθηκαν» αυστηρά από τα media για τις... ανεπίτρεπτες κ… Read More
  • Το Αιγαίο στο σινεμά: η Σαντορίνη της Λάρα Κροφτ Το 2003 η περίφημη Λάρα Κροφτ της Αντζελίνα Τζολί έκανε μια στάση στην ακόμη πιο ξακουστή Οία. Η Σαντορίνη είναι ένα από τα δύο με τρία δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, τα οποία κάθε πολίτης του κόσμου θέλει… Read More
  • Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι Συνταγή: Κώστα Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioΜ/Λάμπρος ΜέντζοςΥλικά για 8 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 40 λεπτάΜαγείρεμα&nbs… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου