Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη


Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr

Related Posts:

  • Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν Δύσκολο / Προετοιμασία: 15΄, Τηγάνισμα: 8΄ - 10΄   Υλικά (για 4 τεμάχια): 8 εσκαλόπ από χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά, σαν… Read More
  • Γρανίτα γλυκολέμονου Συνταγή: Τόνυ Καβαλιέρος, Επιμέλεια- Food styling: Mime.com, Φωτογραφία: White Studio Προετοιμασία 15 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Yλικά -3 γλυκολέμονα κομμένα σε φετάκια και το ξύσμα του ενός -1 πιπερόριζα μικρή -… Read More
  • Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος της μπύρας; Ο Αλέξανδρος Σεϊντάνης του beer.gr αναλύει ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους… μπυρόβιους εκεί έξω: τη θερμοκρασία της μπύρας και πότε αυτή είναι σωστή. Με αφορμή την πληθώρα διαφορετικών ειδών που μπορεί κανείς… Read More
  • Οι εχθροί του κρασιού: τι να μην τρώτε όταν το πίνετε Μερικές γεύσεις αλλοιώνουν το κρασί και δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Διαβάστε ποιες είναι για να τις αποφύγετε! Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα … Read More
  • Εκμέκ κανταΐφι Υλικά για 10 άτομα Προετοιμασία 30 λεπτά Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 20 λεπτά Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.) -1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο -1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμέν… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου