Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Γρήγορο σοφρίτο με ψαρονέφρι


Εύκολο Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄
Υλικά για 4 - 6 άτομα:
  • 1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 70 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml ξίδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες χοιρινού και τις αλευρώνουμε με 8 κουτ. σούπας από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει (σε δόσεις, αν δεν χωράει μονομιάς). Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σεπιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι -και λάδι- ρίχνουμε το σκόρδο με τη μισή ποσότητα μαϊντανού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το αλεύρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί και αφήνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μειωθούν κάπως τα υγρά. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και προσθέτουμε τις φέτες χοιρινού. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και να «δέσει» η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα εποχής.

Τι πίνουμε: Αρωματικά ξηρά κρασιά! Ενα Gewürztraminer από την Εύβοια ή την Πελοπόννησο. Εναλλακτικά, Μοσχοφίλερα και Sauvignon Blanc στις έντονες εκδοχές τους.

Related Posts:

  • Εδώ να δεις καύσωνα! Αυτά είναι τα 11 πιο καυτά μέρη της Γης Death Valley USA- 75 βαθμοί Κελσίου Ένα τριήμερο η Ελλάδα ψήθηκε κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και ο κόσμος έσπευσε στις παραλίες ή στο σπίτι αγκαλιά με το air condition και άλλα μέσα που μπορούν να προσφέρου… Read More
  • Popsicles με γιαούρτι και φράουλες 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 10 Μερίδα/ες 1 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φρ… Read More
  • Κοκτειλ Full Moon Πολυ παγο , Μια μιση δοση πορτοκαλι curacao και μιαμιση δοση αμαρετο ,σερβιρουμε με ισιο καλαμακι Recipe 1 1/2 ounce orange curacao 1 1/2 ounce amaretto Fill a glass with ice. Pour both ingredients into it, and… Read More
  • Blue Moon Cocktail Συστατικά 1/4 cup βόκτα 1/4 cup Blue Curacao 2 κουταλιές σiρόπι Βανίλια 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλιά Cointreau Εκτέλεση Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά.Το Blue Moon είναι ένα εύ… Read More
  • Cocktail Manhattan Το Cocktail Manhattan είναι ένα cocktail που φτιάχνεται με whiskey, γλυκό vermouth και Angostura Bitters.Είναι ένα κλασσικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του whiskey, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το κλασσικό whiskey με πάγ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου