Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού


Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζυμαρικό στη γέμιση και από τις δύο πλευρές, θα τα καταφέρουμε χωρίς κόπο. Οσον αφορά τη γέμιση, οι επιλογές μας είναι τόσες όσες και οι προτιμήσεις μας.
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο:1 ώρα   
Υλικά για 8 άτομα  (για ταψί περίπου 32x38 εκ.)
  • 400 γρ. κανελόνια
  • 650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.

Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Related Posts:

  • Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 1 - 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ - 25΄ Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια) 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ. 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.… Read More
  • Παστίτσιο: ο βασιλιάς των ζυμαρικών φούρνου Ο σεφ, στην μπεσαμέλ βάζει κρεμμύδι και δάφνη, προσθήκες που γλυκαίνουν και αρωματίζουν την κατά τα άλλα «επίπεδη» σάλτσα, στον κιμά χρησιμοποιεί ανατολίτικα μπαχαρικά, ενώ προτείνει μείγμα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά … Read More
  • Carne alla pizzaiola Υλικά για 4 άτομα: 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, λεπτές, περίπου 140 γρ. η καθεμιά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνου… Read More
  • Το ξέρατε ότι υπάρχει… μάυρο παγωτό; Υπάρχει κι έγινε Viral! Κι ενώ το μάτι μας είχε χορτάσει να βλέπει όλα αυτά τα τεράστια ζουμερά burgers, τα milkshake-ουρανοξύστες, και τις rainbow τούρτες που περιφέρονται στα social media, ήρθε επιτέλους κάτι πιο… minimal να τραβήξει τα βλέ… Read More
  • Παγωτό βανίλια και σοκολάτα με άρωμα καφέ Οι δύο πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά. Φτιάξτε τις και όλοι θα λιώνουν από επιθυμία να τις δοκιμάσουν. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου