Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού


Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζυμαρικό στη γέμιση και από τις δύο πλευρές, θα τα καταφέρουμε χωρίς κόπο. Οσον αφορά τη γέμιση, οι επιλογές μας είναι τόσες όσες και οι προτιμήσεις μας.
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο:1 ώρα   
Υλικά για 8 άτομα  (για ταψί περίπου 32x38 εκ.)
  • 400 γρ. κανελόνια
  • 650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.

Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Related Posts:

  • Οι διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με την μαντήλα Διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με το παραδοσιακό μουσουλμανικό ντύσιμο. Η μαντήλα βρίσκεται στη Δύση στο δρόμο της καθιέρωσης. Χάνει ωστόσο τον αρχικό της σκοπό που ήταν η προστασία από ανδρικά βλέμματα.Στην αρχή ήτα… Read More
  • Τα βαζάκια στην βεράντα είναι ό,τι χρειάζεσαι για να την ανανεώσεις! Ευτυχώς για σένα, οι DIY ιδέες δεν σταματούν, έτσι κι εμείς θα σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια (από μέλι πχ.) με διαφορετικό τρόπο αντί να τα πετάξεις. Δες τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους και πιάσε δο… Read More
  • To μελι συναντησε τον ..Jack! A Little Bit of Ηoney, a Whole Lot of Jack! Όταν το μέλι συνάντησε το Jack Daniel’s… δημιουργήθηκε η απόλυτη γεύση! Τη χαρακτηριστική γεύση του Jack Daniel’s μπορείς να την αναγνωρίσεις και με κλειστά μάτια. Τώρα το Jac… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου