Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα



Υλικά για
 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες

Υλικά

-1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
-8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 βανίλια
-8 αβγά
-1½ φλιτζάνι αμύγδαλα
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Οταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε ώστε να υγροποιηθεί. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μια δυο βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο λαδωμένο ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα χοντροκόβουμε και τα φυλάμε. Για το παγωτό: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. τη ζάχαρη, τη βανίλια να γίνουν σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρώς, τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Related Posts:

  • Οι διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με την μαντήλα Διεθνείς οίκοι μόδας πειραματίζονται με το παραδοσιακό μουσουλμανικό ντύσιμο. Η μαντήλα βρίσκεται στη Δύση στο δρόμο της καθιέρωσης. Χάνει ωστόσο τον αρχικό της σκοπό που ήταν η προστασία από ανδρικά βλέμματα.Στην αρχή ήτα… Read More
  • To μελι συναντησε τον ..Jack! A Little Bit of Ηoney, a Whole Lot of Jack! Όταν το μέλι συνάντησε το Jack Daniel’s… δημιουργήθηκε η απόλυτη γεύση! Τη χαρακτηριστική γεύση του Jack Daniel’s μπορείς να την αναγνωρίσεις και με κλειστά μάτια. Τώρα το Jac… Read More
  • Oι τροφές που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθάνε να φαινόμαστε πιο νέες ενισχύουν τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα μας. Εσπεριδοειδή, κεράσια και βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προ… Read More
  • Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Εκτέλεση Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου