Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα



Υλικά για
 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες

Υλικά

-1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
-8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 βανίλια
-8 αβγά
-1½ φλιτζάνι αμύγδαλα
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Οταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε ώστε να υγροποιηθεί. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μια δυο βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο λαδωμένο ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα χοντροκόβουμε και τα φυλάμε. Για το παγωτό: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. τη ζάχαρη, τη βανίλια να γίνουν σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρώς, τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Related Posts:

  • Γρανίτα γλυκολέμονου Συνταγή: Τόνυ Καβαλιέρος, Επιμέλεια- Food styling: Mime.com, Φωτογραφία: White Studio Προετοιμασία 15 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Yλικά -3 γλυκολέμονα κομμένα σε φετάκια και το ξύσμα του ενός -1 πιπερόριζα μικρή -… Read More
  • Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν Δύσκολο / Προετοιμασία: 15΄, Τηγάνισμα: 8΄ - 10΄   Υλικά (για 4 τεμάχια): 8 εσκαλόπ από χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά, σαν… Read More
  • Εκμέκ κανταΐφι Υλικά για 10 άτομα Προετοιμασία 30 λεπτά Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 20 λεπτά Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.) -1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο -1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμέν… Read More
  • Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος της μπύρας; Ο Αλέξανδρος Σεϊντάνης του beer.gr αναλύει ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους… μπυρόβιους εκεί έξω: τη θερμοκρασία της μπύρας και πότε αυτή είναι σωστή. Με αφορμή την πληθώρα διαφορετικών ειδών που μπορεί κανείς… Read More
  • Οι εχθροί του κρασιού: τι να μην τρώτε όταν το πίνετε Μερικές γεύσεις αλλοιώνουν το κρασί και δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Διαβάστε ποιες είναι για να τις αποφύγετε! Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου