Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες με αμύγδαλα και χούμους


Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com
Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά

Υλικά-4 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
-50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι , πιπέρι
Για το χούμους
-1 κονσέρβα ρεβίθια ή 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φρέσκα χωρίς υγρά
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-3 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας γιαούρτι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Επειτα τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, τα μυρωδικά και μπόλικο πιπέρι (αλάτι με προσοχή). Τα πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το χούμους, βάζοντας όλα τα υλικά του στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64013090

Related Posts:

  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More
  • Oι τροφές που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθάνε να φαινόμαστε πιο νέες ενισχύουν τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα μας. Εσπεριδοειδή, κεράσια και βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προ… Read More
  • Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Εκτέλεση Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
  • Ο κεφτές και τα είδη του Στη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Τουρκία η λέξη «κοφτά» εμφανίζεται παντού και σηματοδοτεί μια σειρά από παρασκευές με βάση τον αρνίσιο κιμά που πλάθεται μαζί με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο σε σχήμα κεφτέ κα… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου