Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 5 λεπτά
Υλικά-4 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα -50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -1/3 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο -λάδι για το τηγάνισμα -αλάτι , πιπέρι Για το χούμους -1 κονσέρβα ρεβίθια ή 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φρέσκα χωρίς υγρά -1 σκελίδα σκόρδο -3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι -3 κουτ. σούπας ταχίνι -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας γιαούρτι -αλάτι, πιπέρι |
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Επειτα τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, τα μυρωδικά και μπόλικο πιπέρι (αλάτι με προσοχή). Τα πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το χούμους, βάζοντας όλα τα υλικά του στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64013090
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64013090
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου