Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες με αμύγδαλα και χούμους


Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com
Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά

Υλικά-4 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
-50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι , πιπέρι
Για το χούμους
-1 κονσέρβα ρεβίθια ή 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φρέσκα χωρίς υγρά
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-3 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας γιαούρτι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Επειτα τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, τα μυρωδικά και μπόλικο πιπέρι (αλάτι με προσοχή). Τα πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το χούμους, βάζοντας όλα τα υλικά του στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64013090

Related Posts:

  • Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι Συνταγή: Κώστα Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioΜ/Λάμπρος ΜέντζοςΥλικά για 8 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 40 λεπτάΜαγείρεμα&nbs… Read More
  • Torta Pasqualina Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος Πίτα με αγκινάρες και παρμεζάνα από τη Γένοβα Υλικά για 12 κομμάτια Υλικά-4 φύλλα χωριάτικα-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέ… Read More
  • Μελιτζάνες με παρμεζάνα Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά Υλικά-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-2 σκελίδες σκόρδο ψιλο… Read More
  • Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio ΤσοκούνογλουΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΑναμονή 30 λεπτάΜαγείρεμα 1… Read More
  • Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε σε άπειρες παραλλαγές. Σε αυτή την εκδοχή προτείνουμε βατόμουρα και γάλα καρύδας. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου