Αντικατάστησε τη ζάχαρη ή τα φυσικά γλυκαντικά στα smoothies
Ο χουρμάς είναι αρκετά γλυκός, τόσο που άνετα υποκαθιστά τη ζάχαρη ή τα φυσικά γλυκαντικά που μπορεί να προσθέτεις στα αγαπημένα σου smoothies ή milkshakes. Δοκίμασε, για παράδειγμα, να φτιάξεις ένα ωραίο ρόφημα με γάλα καρύδας, μπανάνα, χουρμάδες και λίγο χυμό πορτοκαλιού και θα μάς θυμηθείς!
Επάλειψε τα σάντουιτς με αβοκάντο και όχι μαγιονέζα
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνο, αλλά είναι διατροφικός θησαυρός και προφανώς καλύτερο από το να φας μαγιονέζα ή βούτυρο. Δώσε, λοιπόν, στα σάντουιτς που φτιάχνεις άλλη διάσταση μετατρέποντάς τα και σε θρεπτικό εκτός από χορταστικό σνακ. Για να εμπλουτίσεις τη γεύση της πάστας του αβοκάντο, μπορείς επίσης να προσθέσεις μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό. Η πάστα αυτή ωστόσο ταιριάζει πολύ και σε ζυμαρικά. Δοκίμασέ την επίσης και με ζυμαρικά ολικής άλεσης με σολομό και δεν θα χάσεις.
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνο, αλλά είναι διατροφικός θησαυρός και προφανώς καλύτερο από το να φας μαγιονέζα ή βούτυρο. Δώσε, λοιπόν, στα σάντουιτς που φτιάχνεις άλλη διάσταση μετατρέποντάς τα και σε θρεπτικό εκτός από χορταστικό σνακ. Για να εμπλουτίσεις τη γεύση της πάστας του αβοκάντο, μπορείς επίσης να προσθέσεις μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό. Η πάστα αυτή ωστόσο ταιριάζει πολύ και σε ζυμαρικά. Δοκίμασέ την επίσης και με ζυμαρικά ολικής άλεσης με σολομό και δεν θα χάσεις.
Τηγανητές πατάτες; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω
Έχεις σκεφτεί ότι υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές για να φτιάξεις υποκατάστατα της αγαπημένης σου τηγανητής πατάτας; Δοκίμασε να κόψεις ό, τι λαχανικό σου αρέσει, αγγούρι, πατάτα, καρότο, σπαράγγια, μελιτζάνα, αβοκάντο, πιπεριά κ.ά σε χοντρά στικς, βρέξ’ τα ελαφρά με λίγο νερό ή βύθισέ τα σε αβγό, πανάρισέ τα με αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά, απλωσέ τα σε ένα φύλλο λαδόκολας και ψήσ’ τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μπορείς βέβαια απλά να τα κόψεις, να τα αλείψεις με ένα πινελάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και να τα ψήσεις στο φούρνο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και τσιπς λαχανικών, όπως παντζάρι, μπρόκολο, πατάτα, που θα συνοδεύσεις με ωραιότατα υγιεινά ντιπ. Δοκίμασε επίσης να φτιάξεις τσιπς από φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι ή λαχανίδα (kale), ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με μπαχαρικά της επιλογής σου. Τα ψήνεις στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά και έχεις ένα νοστιμότατο σνακ.
Έχεις σκεφτεί ότι υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές για να φτιάξεις υποκατάστατα της αγαπημένης σου τηγανητής πατάτας; Δοκίμασε να κόψεις ό, τι λαχανικό σου αρέσει, αγγούρι, πατάτα, καρότο, σπαράγγια, μελιτζάνα, αβοκάντο, πιπεριά κ.ά σε χοντρά στικς, βρέξ’ τα ελαφρά με λίγο νερό ή βύθισέ τα σε αβγό, πανάρισέ τα με αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά, απλωσέ τα σε ένα φύλλο λαδόκολας και ψήσ’ τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μπορείς βέβαια απλά να τα κόψεις, να τα αλείψεις με ένα πινελάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και να τα ψήσεις στο φούρνο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και τσιπς λαχανικών, όπως παντζάρι, μπρόκολο, πατάτα, που θα συνοδεύσεις με ωραιότατα υγιεινά ντιπ. Δοκίμασε επίσης να φτιάξεις τσιπς από φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι ή λαχανίδα (kale), ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με μπαχαρικά της επιλογής σου. Τα ψήνεις στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά και έχεις ένα νοστιμότατο σνακ.
Φτιάξε νόστιμα στικς μοτσαρέλας
Τα παναρισμένα στικς τυριού είναι από τα αγαπημένα finger-food που μπορείς να απολαύσεις χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις τηγάνι φτιάχνοντάς τα στην πιο light εκδοχή τους. Κόβεις τα κομμάτια μοτσαρέλας ή άλλου τυριού της επιλογής σου, τα βρέχεις με λίγο νερό ή τα βυθίζεις σε αβγό, τα πανάρεις σε ένα μίγμα φρυγανιάς- αποξηραμένου βασιλικού, τα απλώνεις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 περίπου λεπτά. Καταναλώνονται οπωσδήποτε ζεστά συνοδευόμενα από ντιπ της επιλογής σας, όπως κάποιο δροσερό ντιπ γιαουρτιού,πάστα ελιάς ή γουακαμόλε και δρόσερά ντοματίνια στο πλάι. Τέλειος μεζές!
Τα παναρισμένα στικς τυριού είναι από τα αγαπημένα finger-food που μπορείς να απολαύσεις χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις τηγάνι φτιάχνοντάς τα στην πιο light εκδοχή τους. Κόβεις τα κομμάτια μοτσαρέλας ή άλλου τυριού της επιλογής σου, τα βρέχεις με λίγο νερό ή τα βυθίζεις σε αβγό, τα πανάρεις σε ένα μίγμα φρυγανιάς- αποξηραμένου βασιλικού, τα απλώνεις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 περίπου λεπτά. Καταναλώνονται οπωσδήποτε ζεστά συνοδευόμενα από ντιπ της επιλογής σας, όπως κάποιο δροσερό ντιπ γιαουρτιού,πάστα ελιάς ή γουακαμόλε και δρόσερά ντοματίνια στο πλάι. Τέλειος μεζές!
Φτιάξε τσιπς από φρούτα
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου. Επίσης, περιέχουν φυσικά σάκχαρα καλύπτοντας ως ένα βαθμό και τις ανάγκες του οργανισμού, οπότε είναι μία από τις πιο υγιεινές λύσεις όταν μέσα στη μέρα θες κάτι γλυκό. Μπορείς να φτιάξεις τσιπς μήλου ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σου αλλά βασική προϋπόθεση είναι να προμηθευτείς και ένα μαντολίνο για να κόβονται τα τσιπς ομοιόμορφα. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Απλά πασπαλίζεις τις φέτες του μήλου με λίγη μαύρη ζάχαρη, τις πασπαλίζεις αν θες με λίγη κανέλα και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες. Αφήνεις τα τσιπς να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα.
http://www.olivemagazine.gr/
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου. Επίσης, περιέχουν φυσικά σάκχαρα καλύπτοντας ως ένα βαθμό και τις ανάγκες του οργανισμού, οπότε είναι μία από τις πιο υγιεινές λύσεις όταν μέσα στη μέρα θες κάτι γλυκό. Μπορείς να φτιάξεις τσιπς μήλου ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σου αλλά βασική προϋπόθεση είναι να προμηθευτείς και ένα μαντολίνο για να κόβονται τα τσιπς ομοιόμορφα. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Απλά πασπαλίζεις τις φέτες του μήλου με λίγη μαύρη ζάχαρη, τις πασπαλίζεις αν θες με λίγη κανέλα και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες. Αφήνεις τα τσιπς να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα.
http://www.olivemagazine.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου