Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η νοστιμότερη μπάλα



Αχ ο κεφτές!
 Και βέβαια δεν φταις εσύ που θες να τους φας όλους... Ενας κεφτές φτιάχνεται από τα πάντα. Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, μυρωδικά, όσπρια, ό,τι κι αν φανταστείς να βάλεις στη ζύμη του θα σου δώσει μια απλή και ταυτόχρονα τόσο σύνθετη γεύση στη στιγμή! Ιδανική μπουκιά για χαλαρό τσιμπολόγημα, για κυρίως γεύμα, για ένα ποτήρι με την παρέα σου, τρώγεται παντού μετά λατρείας...
Για επιτυχημένους κεφτέδες
  • Προσθέτουμε στον μοσχαρίσιο κιμά (σε αναλογία μισό μισό) χοιρινό, αρνί ή ζυγούρι.
  • Εκτός από νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα, κρασί, μπίρα ή ούζο για να μουσκέψουμε το μπαγιάτικο ψωμί.
  • Tο ζυμωτό ψωμί με προζύμι κάνει πιο «γεμάτα» και πιο νόστιμα κεφτεδάκια. Tο ίδιο και το τριμμένο κρίθινο παξιμάδι, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω.
  • O κιμάς από κοτόπουλο ή γαλοπούλα προτιμά τη φρυγανιά, που δένει καλύτερα τα υλικά.
  • Tο λάδι στη ζύμη τα κάνει επίσης πιο αφράτα.
  • Aφήνουμε πάντα το μείγμα σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο. Eτσι, σφίγγει ο κιμάς και πλάθεται ευκολότερα, αλλά και τα αρώματα δένουν καλύτερα μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα σε μέγεθος κεφτεδάκια για να τηγανιστούν και ομοιόμορφα.
  • Mερικοί προσθέτουν και μία κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (για κάθε κιλό κιμά).
  • Προτου τα βάλουμε στο τηγάνι, τινάζουμε καλά το περιττό αλεύρι.
  • Oι κεφτέδες αγαπούν το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θρούμπι, τον ξερό δυόσμο, τη μαντζουράνα και το θυμάρι. Αυτό που λατρεύουν, όμως, είναι ο άφθονος φρέσκος δυόσμος.

    http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=30016&subid=2&pubid=64019274

Related Posts:

  • Σοφρίτο Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό. Υλικά 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες πά… Read More
  • Φτιάξτε υπέροχες γλάστρες από παλιά ελαστικά! Έχετε κάνα δυο ελαστικά αυτοκινήτου να αραχνιάζουν στην αποθήκη; Είναι καιρός να τα βγάλετε στο φως και να μετατρέψετε σε πολύ πρωτότυπες γλάστρες! Με λίγη μπογιά και μπόλικη φαντασία μπορείτε να τα κάνετε μ… Read More
  • Πώς να ανανεώσετε τη βεράντα σας 5 ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα σας και να ομορφύνετε την καθημερινότητα σας στην πόλη. 1. BACK TO BASICS Η συμμετρία εκτός από την πρακτικότητα είναι εύκολη στο μάτι, γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασ… Read More
  • Bότκα Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι –που την ανακάλυψαν πρώτοι– «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες κ… Read More
  • Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα Υλικά για 8-10 άτομα Προετοιμασία 20 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Υλικά -1/2 κιλό κρέμα γάλακτος -8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1 βανίλια -8 αβγά -1½ φλιτζάνι αμύγδαλα -1½ φλιτζάνι ζάχαρη Eκτέλεση Ζεσταίνουμε… Read More

1 σχόλιο: