Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μύδια αχνιστά με ρετσίνα, σκόρδο και δεντρολίβανο




Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες


Διαδικασία

Βάζετε τα μύδια σε μια λεκανίτσα με παγωμένο και αλατισμένο νερό για 2-3 ώρες ώστε να καθαριστούν από την άμμο και να μπορέσετε να απομακρύνετε ευκολότερα τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφος.

Κατόπιν, παίρνετε κάθε μύδι ξεχωριστά και με ένα μαχαίρι αρχίζετε να απομακρύνετε τα ασβεστολιθικά σώματα ή κάποιες μικρές πεταλίδες. Μετά, τραβάτε δυνατά και προς τα έξω τον προ προσαγωγό του μυδιού, το σκληρό, ινώδες γένη δηλαδή και ξεπλένετε το μύδι με άφθονο νερό.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα μύδια, και ανακατεύετε.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα με τη ρετσίνα και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Όταν ξεσκεπάσετε το σκεύος, ελέγχετε αν τυχόν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνετε.

Προσθέτετε το λεμόνι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr/

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου