Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Γνωρίζατε αυτά τα 5 facts για το παγωτό;



Τα λιγουρευόμαστε καθημερινά τις ζεστές ημέρες, τα προτιμάμε σε όλο και πιο περίεργες γεύσεις, τα μετράμε ακόμα μερικές φορές κρυφά από μέσα μας και -ας μη γελιόμαστε- δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς αυτά. Ας δούμε, όμως, μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως να μη γνωρίζατε για τα παγωτά, πριν τα απολαύσουμε.
Το παγωτό μάλλον προέρχεται από την Κίνα: Σύμφωνα με το Travel Republic Blog, είναι πολύ πιθανό να ανακάλυψαν οι Κινέζοι το παγωτό το 200 π.Χ. Οπότε μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς και τον Μάρκο Πόλο που το έφερε στην Ευρώπη.


Στη Νορβηγία έχει φτιαχτεί το πιο ψηλό παγωτό της ιστορίας: το ύψος του ξεπερνά τα 3 μέτρα, έχει γεύση φράουλα και κατέχει μια θέση στο βιβλίο Guinness.


Κάποιοι φτιάχνουν παγωτό και από 
αβγά κροκόδειλου: το πρώτο τέτοιου είδους παγωτό φτιάχτηκε στην πόλη Davo στις Φιλιππίνες και στη συνταγή του τα κλασικά αβγά κότας δίνουν τη θέση τους σε αβγά κροκόδειλου.
Υπάρχουν φωσφορούχα παγωτά: όπως αναφέραμε και παραπάνω, στην Αυστραλία υπάρχουν παγωτά που φτιάχνονται από υγρό άζωτο και βγαίνουν σε 3 νέον χρώματα.
Το μεγαλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου έχει 860 γεύσεις κι, αν θέλετε να το ψάξετε, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τη Βενεζουέλα και το Heladería Coromoto, το οποίο επίσης έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness.


http://www.clickatlife.gr/geusi/story/82908/gnorizate-auta-ta-5-facts-gia-to-pagoto

Related Posts:

  • Όταν η φύση έχει προβλέψει για τα πάντα Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και... πολλά φιλιά το «ελιξήριο της νεότητας» Τα τρία συστατικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες και τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν… Read More
  • Όλα τα μυστικά για οικιακή αρτοποίηση Περιβάλλεται από ιερότητα και μυστήριο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προσευχών μας και τη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Διατήρησε στη ζωή ολόκληρους λαούς και συνοδεύει το φαγητό όλων των υπολοίπων. Και δεν είναι τίπ… Read More
  • Στον κόσμο του... τζιν Ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ δεν πήγαιναν πουθενά χωρίς το τζιν τους. Το ίδιο και η μισή Ελλάδα, ειδικά σε περίοδο καλοκαιριού. Τι είναι αυτό όμως, που κάνε… Read More
  • Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περιπου 30΄ Υλικά (για περίπου 12 μάφιν) 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη) 120 γρ. γάλα 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλ… Read More
  • Γρήγορο σοφρίτο με ψαρονέφρι Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ. 10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου